Rattaretk juhib tähelepanu liiklusturvalisusele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linn sai sel nädalal politseilt 13 jalgratast.
Kuressaare linn sai sel nädalal politseilt 13 jalgratast. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Mööda Eestit on käimas rattaretk «Tahan sõita ohutult», milles osalevad jalgratturid juhtida tähelepanu turvalisusprobleemidele maanteedel.


Retke põhirõhk on pööratud just ratturite endi teavitamisele ohutust liiklemisest, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Et nõrgematel on liiklemine ohtlik, seda teavad hästi jalgrattal posti laialikandvad kirjakandjad. Eesti Posti eestvedamisel korraldataksegi juba üheksandat korda rattaretke «Tahan sõita ohutult».

Julgestuspolitsei juhtivkonstaabli Priit Tuuna sõnul on retkel osalejate motoks teadvustada kõikidele jalgratturitele üle Eesti, kuidas tuleb ohutult liigelda. «Jalgratturile tahame selgitada, et temast sõltub ikkagi päris palju - kas ta on nähtav, kas tema jalgratas on tehnilisest korras, et kiiver on kindlasti üks vältimatu ja asendamatu kaitsevahend.»

Kogu teekonna vältel tehakse peatuskohtades kõikide huviliste jalgratastele tehnilist ülevaatust ning vajadusel aidatakse rattaomanikel sõiduriist töökorda seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles