Carmen Kassi äripartner pääses süüdimõistmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailmakuulsa modelli Carmen Kassi osalusega kinnisvaraäri juhtinud Jürgen Järvik ja tema väidetav kaassüüdlane pääsesid pärast ligi poolteist aastat kestnud kohtuprotsessi süüdimõistmisest, kuid peavad tasuma riigile kopsaka rahasumma.


Põhja ringkonnaprokurör Andrei Voronin pidas võimalikuks rakendada Järviku ja tema kaaskohtualuse Margus Siilo osas oportuniteedi sätet ehk lõpetas süüasja otsarbekuse kaalutlusel. Prokurör märkis, et Järviku ja Siilo süü maht vähenes menetluse käigus ning menetlus venis kohtualustest sõltumata asjaoludel väga pikaks.

Samas peab Järvik kohustuse süüasja lõpetamise järel tasuma riigi tuludesse 750 000 krooni ning hüvitama Revalhaus Kinnisvara OÜ-le pool miljonit krooni poole aasta jooksul. Siilol tuleb tasuda riigi tuludesse 100 000 krooni ning maksta Revalhaus Kinnisvarale 50 000 krooni samuti poole aasta jooksul.

Kohus oli süüasja oportuniteediga lõpetamisega päri, märkides, et kohtualused on varem kriminaalkorras karistamata, juhtunus puudub avalik huvi ning süüdistatavad olid nõus tasuma riigi tuludesse suured rahasummad ja hüvitama tekitatud kahju.

Põhja ringkonnaprokuratuuri poolt juba 2007. aastal Järvikule esitatud süüdistuse keskmes on 2001. aastal kahasse ärimees Arvo Klaasiga asutatud kinnisvarafirma Revalhaus Kinnisvara OÜ, mille juhina rikkus Järvik politsei ja Põhja ringkonnaprokuratuuri hinnangul ametiseisundit kuritarvitades seadusi.

Politsei tuvastas kriminaalasja eeluurimisel, et Järvik eiras firma huve, andes 2003. aastal Harjumaal Tabasalus oma kahele tuttavale veevärgi ja kanalisatsiooniga liitumise vaid ühe krooniga, kuigi tollaseid hindu arvestades tulnuks kummalgi kliendil tasuda Revalhaus Kinnisvarale üle 120 000 krooni.

Lisaks hakkas Järvik koos väidetavate kuriteokaaslaste Margus Siilo, Marko Kalevi ja Jaan Voltiga aktiivselt Revalhaus Kinnisvarast raha välja kantima, kasutades selleks peamiselt Verpo Ehituse OÜ ja Bergstein OÜ nimel väljastatud fiktiivseid arveid.

Politsei omaaegsetel uurimisandmetel sõlmis Järvik Revalhaus Kinnisvara juhatuse liikmena 2003. aasta kevadel mitmeid töövõtulepinguid Verpo Ehitusega, mida esindas Siilo. Väidetavalt pidi Verpo Ehitus teostama mitmeid kulukaid töid Viimsis Pärnamäe külas asuval Soosepa maaüksusel, kus väidetavalt omas ärihuve ka maailmakuulus modell Carmen Kass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles