Eesti Televisioon mälestab Kalmer Tennosaart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisioon mälestab oma kauaaegset töötajat, ETV esimest meesdiktorit - Kalmer Tennosaart ning avaldab sügavat kaastunnet lahkunu omastele. Pühapäeval annab ETV eetrisse Kalmer Tennosaare mälestussaate.

Mälestussaade «Onu Kalmeri mälestuseks.» jõuab eetrisse pühapäeval kell 10 hommikul.



Kalmer Tennosaare ärasaatmine on laupäeval 25. septembril kell 12 Eesti Televisiooni esimeses stuudios, muldasängitamine kell 14 Rahumäe kalmistul.



1957. aastal võitis Tennosaar medali Moskva Noorsoofestivalilt, mis pani aluse tema edule lauljana, aasta hiljem esines Tennosaar edukalt üleliidulisel estraadikonkursil.



1955. aastal võitis Kalmer Tennossaar Eesti Televisiooni diktorite konkursi ning 1. jaanuarist 1956. alustas ta tööd ETV-s diktorina ja jätkas juba aasta hiljem muusikasaadete toimetajana.



1962. – 1968. aastani tegi Tennosaar teletöös pausi ning keskendus enam lauljakarjäärile.



1968. aastal tuli Tennosaar ETVsse tagasi, kus saavutas tohutu populaarsuse saadetega «Entel-Tentel» ja «Trika-trei.»



Kalmer Tennosaar töötas ETV muusikasaadete toimetuse juures kuni 1992. aastani, tema viimane saade «Helijälg» andis läbilõike kogu Eesti estraadimuusika arenguteest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles