Helve Raik on Tartumaa aasta koolitaja

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi pool sajandit tagasi õpetajana tööle asunud ja tänaseni haridusvallas tegutsev Helve Raik on Tartumaa tänavune aasta koolitaja.

«Helve Raik on tohutult vitaalne proua, ta oli superhea kandidaat aasta koolitaja tiitlile,» ütles Tartu maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna inspektor Ruth Elias.

Helve Raik (72) asus Tartus õpetajana tööle 1955. aastal.

Viis aastat hiljem sai temast Tartu 5. keskkooli direktori asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal, 1972–1989 oli ta sama kooli direktor.

1989. aastal oli Raik ametis Tartu linna haridusosakonnas, 1990. aastast tänaseni töötab ta Tartu Ülikoolis. Viimastel aastatel on ta olnud tegev Tartu Ülikooli avatud ülikoolis täiskasvanute kaugkoolituskeskuses.

Õppima õhutaja

Viimases käivad end täiendamas paljud koolijuhid ja õpetajad. Helve Raigi põhiülesanne on täienduskursustel käivate pedagoogide soove arvestavate koolitusplaanide ja -kavade koostamine ning sobivate lektorite leidmine.

«Hea suhtleja ja organiseerijana on Helve Raik kursustel käijaid õhutanud aina edasi õppima,» ütles Ruth Elias. «Paljud kursuslased on osalenud järelkoolitustel ja asunud magistriõppesse. Helve Raik on laia silmaringiga autoriteetne koolitaja, kes hoiab end hariduselu muutustega pidevalt kursis.»

Eesti aasta koolitajaks

Aasta koolitaja valitakse täiskasvanute koolituse keskuse eestvõttel 11.–17. oktoobrini peetava täiskasvanud õppija nädala raames igas maakonnas ja ka üle Eesti tänavu juba seitsmendat aastat.

Kandidaate saavad maavalitsuse juurde moodustatud aasta koolitaja tiitli väljaselgitamise komisjonile esitada kõik Tartumaa elanikud ja organisatsioonid.

Tänavu esitati vaid üks kandidaat – Helve Raik.

«Helve Raik oli nii hea kandidaat, et lisaks tema nimetamisele Tartumaa aasta koolitajaks esitas komisjon ta ka Eesti aasta koolitaja tiitli saamiseks,» ütles Ruth Elias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles