Oktoober toob kaasa jaapani kultuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval algab Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli ja Jaapani suursaatkonna korraldatav kultuurifestival «Helimaastikud. Jaapan», mis võimaldab heita kolme nädala jooksul pilgu erinevatesse jaapani kunstiliikidesse.

3. oktoobril kell 19 on Elleri kooli väikeses saalis luuleõhtu «Seitse korda seitse turgatust». Külaliseks on Andres Ehin. Kuulda saab nii tema enda kui ka tema tõlgitud haikusid.

Festivali pidulik avakontsert algab järgmisel õhtul Vanemuise kontserdimajas, kus esineb Eller Sümfoniett Lilyan Kaivi (pildil) juhatusel. Kavas on nii jaapani kui ka eesti muusikat.

Risto Lauri teose «Tüdruk ja draakon» esitamisel soleerib rahvusvahelisel konkursil esikoha võitnud Elleri kooli väike pianist Joonatan Jürgenson.

Veel on festivali avakontserdi kavas Heino Elleri sümfooniline pilt «Videvik» ja jaapani helilooja Jôji Yuasa 1980. aastal kirjutatud «Bashô stseenid».

Avakontsert on tasuta. Ühtlasi saavad muusikahuvilised vaadata kontserdisaali fuajees jaapani kalligraafia näitust. (TPM)

Festival vältab kolm nädalat

• Jaapani kultuuri festivali avakontsert algab 4. oktoobril kell 19 Vanemuise kontserdimajas.

• Festivali viimane kontsert algab 22. oktoobril kell 19 Tartu linnamuuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles