Raad premeeris olümpiamedali võitnud Marge Kõrkjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kirjutasid Ateena paraolümpiamängudel ujumises hõbemedali võitnud Marge Kõrkjas ja tema treener Eric Roots raekoja saalis linnapea Laine Jänese palvel oma nimed Tartu auraamatusse.

Linn premeeris Marge Kõrkjast 100 000 ja tema treenerit Eric Roots-i 20 000 krooniga.

«See oli ainus medal, mille Eesti Ateena paraolümpiamängudelt võitis, ja mul on hea meel, et see tuli Tartusse,» sõnas linnapea Jänes, kes andis Kõrkjasele üle ka «Suudlevate tudengite» kuju vähendatud pronkskoopia.

Kõrkjas on ujumises olümpiamedaleid võitnud juba neljadel mängudel järjest: Barcelonas 1992. aastal võitis ta hõbeda ja pronksi, Atlantas 1996. aastal kaks kulda ja ühe hõbeda ning nelja aasta eest Sydneys jällegi hõbemedali.

«Kui kõik klapib, siis lähen starti ka nelja aasta pärast,» lubas Kõrkjas. «Kuid niisama olümpiaturist ma olla ei taha. Kui lähen, siis tahan medalit või vähemalt ujuda väga korraliku tulemuse.»

Treeneri sõnul aitas Marge Kõrkjase saavutusele paraolümpiamängudel kindlasti kaasa linna abiga ehitatud Aura ujumiskeskus, kus on Eesti parim bassein.

«Loodetavasti innustab Kõrkjas noori oma jälgedes käima ja Tartus tõusevad esile talle väärilised järglased,» sõnas Roots.

Augusti lõpus tänas linn Ateena olümpiamängudel kettaheites pronksmedali võitnud Aleksander Tammert juuniori samuti 100 000 krooniga, tema treenerist isa Aleksander Tammert seenior sai 20 000 krooni. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles