Põlenud Kaasani kiriku taastamine maksab 229 000 krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani pühakuju kiriku põlengu tagajärjed.
Kaasani pühakuju kiriku põlengu tagajärjed. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädalal tulekahjus kannatada saanud Tallinna Kaasani puukiriku taastamine läheb maksma 229 000 krooni.


OÜ Rändmeister juhatuse esimees Juhan Kilumets ütles, et ööl vastu eelmist neljapäeva toimunud põlengus said kahjustada kiriku katus ja lõunapoolne puitsein. Arvestades, et tegemist on puukirikuga,on kahjustused tema sõnul rõõmustavalt väikesed, vahendas

ERR Uudised

.

Kilumetsa sõnul tuleb kindlasti vahetada Tallinna vanima puukiriku saali plekk-katuse lõunakülg umbes 69 ruutmeetri ulatuses, samuti tuleb restaureerida kiriku saali lõunasein umbes 40 ruutmeetri ulatuses.

«Kõik, mis seal tuleb ära teha, ei ole seotud vahetult seotud selle tulekahju tekitatud probleemidega, sest seal on katusekonstruktsioonides ka varasemad mädanikukahjustused. See on sobiv moment ka need tööd ära teha,» ütles Kilumets.

Siseministeerium on otsustanud eraldada taastamistöödeks 100 000 krooni, omalt poolt on lubanud aidata ka Tallinna linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles