Kaherattalistega juhtunud õnnetused on sagenenud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mopeediõnnnetus
Mopeediõnnnetus Foto: Politsei

Kuigi liiklusõnnetuste ning nende ohvrite üldarv jätkuvalt väheneb, on juulikuus tunduvalt sagenenud liiklusõnnetused kaherattalistega.

Sel kuul on politseiameti andmetel hukkunud kaks mootorratturit ning mopeedijuht ja kaassõitja. 

«Kaherattalistega juhtunud õnnetusi iseloomustab ennekõike see, et teised juhid ei oska nendega liikluses arvestada ning ei pane manöövrit alustades lähenevat mootorratast või mopeedi lihtsalt tähele,» ütles politseiameti liiklusjärelevalve talituse komissar Riho Tänak.

«Autojuhid peavad õppima märkama suvekuudel tänavatele ilmuvaid kaherattalisi, kes on sõltumata oma sõidukiirusest liikluses alati nõrgem pool.»

Teise ohukohana toob Tänak välja mootorratturite ebaõige kiirusevaliku. «Mootorratturid hindavad oma võimeid üle ning ei oska valida ohutut sõidukiirust.  Ootamatu  takistuse või muu ohu ilmnemisel ei jää neil aega reageerimiseks ning valitud sõiduvõtted toovad kaasa kukkumise ja vigastused,» ütles komissar.

«On karm tõsiasi, et iga jalgrattur, mopeedijuht ja mootorrattur peab arvestama, et tema on teistest sõidukijuhtidest vähem kaitstud ning seetõttu kasutama maksimaalset turvavarustust. Samuti on mõistlik teha ennast võimalikult nähtavaks kandes helkurvesti. Ka juulikuistest hukkunuga õnnetustest võinuks üks olla kergemate tagajärgedega, kui mootorrattur kandnuks kiivrit ning muud sõiduvarustust,» sõnas Tänak.

Juulikuu esimese kolme nädalaga juhtus 27 liiklusõnnetust, kus osalesid  mootorratturid,  jalgratturid või mopeedijuhid. Neis hukkus neli ja sai vigastada 26 inimest. 

9. juulil kella 11.50 ajal juhtus liiklusõnnetus Võrus Vilja tänaval, kus sõiduauto Škoda Octavia, mida juhtis 53aastane Kaja, põrkas tagasipöördel kokku samas suunas liikunud mootorrattaga Honda CBR 1000F, mida juhtis 31-aastane Roman. Mootorrattur suri saadud vigastustesse sündmuskohal ja autojuht toimetati vigastustega Lõuna- Eesti Haiglasse.

12. juulil kella 19.30 ajal juhtus liiklusõnnetus Pärnumaal Kihnu vallas Sadama - Haigla tee 1. km-l, kus sõiduauto BMW, mida juhtis 22-aastane Silvia Maria, sõitis kõrvalteelt otsa peateel liikunud registreerimata külgkorviga mootorrattale Dnepr, mida juhtis kaitsekiivrita 56-aastane Oel. Kokkupõrke tagajärjel kaotas mootorratas juhitavuse ning sõitis teelt välja vastu puud. Mootorrattur hukkus sündmuskohal.

16. juulil kella 19.25 ajal juhtus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Vaivara vallas Olgina alevikus aianduskooperatiivi Kaseke teel, kus sõiduauto Volkswagen Passat, mida juhtis alkoholijoobes 49-aastane Vladimir, kaldus paremkurvis vastassuunavööndisse ning põrkas kokku vastutulnud motorolleriga, mida juhtis 72- aastane Grigory. Rolleri juht ja kaassõitja 72-aastane Liina toimetati Narva haiglasse, kus nad hiljem surid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles