Lagunenud saar pole veel jõudnud kurja teha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuv saar.
Ujuv saar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ujuvsaare tükid pole endast veel märku andnud, kuid Soome lahe kalda reostuse oht püsib.


Eile õhtul oli Narva-Jõesuu mererand, mille pärast kõige rohkem kardeti, puhas. Reedel Narva veehoidlal lagunenud ja paisust alla lastud saare tükid pole endast veel kuskil märku andnud, ainult Narva jõe suudme nii Eesti- kui Venemaa-poolsele kaldale on veidi muda tulnud, kirjutas Põhjarannik.

«Praht pole veel kaldale tulnud, ainult muda,» teatas Põhjarannikule hüdroloogiaspetsialist, Narva-Jõesuu linnavolikogu liige Kalle Merilai. Tema sõnul kandis vool lagunenud saare lahele ning võimalus seda taas oma kaldal näha on just nimelt Narva-Jõesuul ja Venemaa Leningradi oblastil.

Merilai ei arva, et saar Sillamäele jõuab, kuid sõnas, et üldiselt võib see ükskõik kus välja ilmuda.

Tema sõnul ei tähenda see, et praht pole kahe-kolme päevaga välja tulnud, veel midagi ning oht püsib.

Narva abilinnapea linnamajanduse küsimustes Andrei Filippov ütles eile, et saar ei teinud Narva kalda ääres asuvatele majapidamistele mingit kahju. «Ühtki kaebust pole laekunud,» teatas ametnik. Narva kommunaaltöötajad kontrollivad lähiajal jõekallast ja kaldaäärse vee puhtust.

Teatavasti lagunes reede päeval umbes nelja hektari suurune ujuvsaar veehoidlat ja Narva jõe vana sängi eraldavast Narva hüdroelektrijaama paisust läbi minnes väikesteks tükkideks. Saare jäänused - puupraht, võsa ja puud - läksid jões allavoolu ja suurem osa neist jõudis Soome lahte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles