Hanson tunnistas, et varastatud portfell sisaldas riigisaladust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud pühapäeval murti sisse kaitseminister Margus Hansoni eramusse Tartus ning erinevalt varem teatatust möönis Hanson täna, et portfellis oli ka riigisaladust sisaldavaid dokumente. Kaitseminister teatas, et pöördub juhtunu uurimiseks Kaitsepolitseisse.

«Teiste asjade seas varastati ka minu tööportfell, mis sisaldas muuhulgas ka riigisaladust sisaldavaid dokumente,» ütles kaitseminister Margus Hanson oma tänases avalduses.



Hanson teavitas juhtunust siseministrit, Kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhatajat, Kaitsepolitseiameti peadirektorit ja Vabariigi Valitsuse Koordinatsioonibüroo direktori kaudu ka peaministrit.



«Loomulikult pöördusin seoses juhtunuga ka politseisse. Seoses käimasoleva uurimisega ei pea ma võimalikuks kirjeldada dokumentide iseloomu,» lisas kaitseminister.



Hanson lubas täna teha Kaitsepolitseiametisse avalduse, et riigisaladust sisaldavad dokumendid on varastatud.



«Reeglina ei kanna ma tööinfot kodus kaasas, kuid viimase aja tihe töögraafik ei võimaldanud mul sellest põhimõttest paraku kinni pidada,» põhjendas minister tähtsate dokumentide koju kaasa võtmist.



«Kuna ma ei olnud Iraagi visiidiga seoses pressiesindajale kättesaadav, vabandan, et ministeerium väljastas ekslikku teavet,» lisas ta.



Kapo otsustab lähipäevil, kas alustada Hansoni suhtes väärteomenetlust või täiemahulist kriminaaluurimist.



Kui esimesel juhul pääseks minister hoiatusega, siis kriminaaltoimik võtaks talt valitsusliikme portfelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles