Tartu sai riigilt maad mänguväljaku tarbeks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus andis Tartu linnale maad uue mänguväljaku tarbeks, mida järgmisel aastal rajatavate mänguväljakute nimekirjas veel pole.

Tartule tasuta munitsipaalomandisse antud maaüksus pindalaga 8424 ruutmeetrit asub aadressil Puiestee 73b, endise ohvitseride maja taga, Puiestee ja Jaama tänava vahelisel nõlval.

Munitsipaalomandisse antud maa-alale on linna teemaplaneeringu «Vabaõhu mängu- ja spordiväljakud» kohaselt kavandatud rajada mänguväljak koos palliplatsi, kiige, köispüramiidi ja muude atraktsioonidega, teatas valitsuse pressiteenistus.

Maaüksuse piir ja sihtotstarve on määratud kooskõlas linnavolikogu 2000. aastal kehtestatud detailplaneeringuga.

Munitsipaalomandisse antud maaüksuse kohta ei olnud esitatud maa erastamise ega riigi omandisse jätmise taotlusi.

«Mänguväljak sobib sinna kohta hästi,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna haljastusteenistuse juhataja Andres Pool. «Sellele platsile viivad vaid jalgteed.»

Samas lisas ta, et just selle tõttu on mänguväljaku rajamine Puiestee 73b maale ka keeruline: ehitamise ajal on masinatel raske sinna pääseda, hiljem raskendab korraliku tee puudumine hooldamist.

Haljastusteenistus taotleb Tartu tuleva aasta eelarvest mänguväljakute tegemiseks ligi pool miljoni krooni. «Puiestee tänava mänguväljakut praegu järgmise aasta nimekirjas pole,» märkis Pool. «Aga kui linnavalitsus otsustab, et see on tarvis rajada, siis saab asi ka tehtud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles