Kas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile külastas Tartu kõrgemat kunstikooli ja Tartu kunstikooli Lõuna-Karjala rakenduskõrgkooli kaunite kunstide ja disaini osakonna delegatsioon. Kas kohtumise tulemusel sündis ka kolme kooli edasise koostöö kokkulepe?

Ahto Külvet , Tartu kõrgema kunstikooli projektijuht:

Lõuna-Karjala rakenduskõrgkooliga liidetud Imatra kunstikooliga, eriti aga sealse kunstide osakonna juhataja Juhani Järvineniga oleme teinud koostööd ka varem.

Järvinen on olnud kümmekond aastat tagasi mitmeid kordi Tartu kunstikooli lõputööde kaitsmise komisjonis ja oli 1998. aastal koos Signe Kiviga selle komisjoni juhataja.

Edaspidi on kavas Imatra ja Tartu kunstikooli vahel käima panna õpetajate- ja õpilasvahetus.

Tartu kunstikool on liitunud Leonardo da Vinci noorteprojektiga, kus osalevad ka seitse Soome kunstikooli ning üks kunstikool Itaaliast, Saksamaalt, Hollandist ja Lätist.

Tartu kõrgem kunstikool ja Lõuna-Karjala rakenduskõrgkool plaanivad aga ühispraktikumide läbiviimist ja tudengivahetust.

Milliseid ühisjooni on Tartu ja Lõuna-Karjala rakenduskõrgkoolil?

Imatra kunstikooli ajalugu on üsna sarnane meie kooli omaga – väiksest koolist kasvas välja suur. Paar aastat tagasi liitusid nii kutseharidust andev väike kui ka rakenduskõrgharidust andev suur kunstikool Lõuna-Karjala rakenduskõrgkooliga.

Eriti ongi koostööst huvitatud just sealne kunstide osakond, mis koosneb kahest allüksusest.

Lappeenrannas õpetatakse nelja-aastastel kursustel kivi- ja ehtekunstnikke ning tekstiili- ja moekunstnikke.

Imatras saavad aga noored valida graafika, skulptuuri, maalimise, multimeedia, joonistamise, fotograafia, videokunsti ja maastikukunsti õppimise vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles