Viljandi maavanemaks saab Lembit Kruuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa omavalitsusjuhid toetasid regionaalminister Siim Valmar Kiisleri pakutud Lembit Kruuse, endise omavalitsusjuhi ja praeguse ettevõtja, Isamaa ja Res Publica Liidu liikme, kinnitamist maavanema ametisse.


Kuigi osa Viljandimaa vallavanemaid on seni eelistanud parteitut maavanema kohusetäitjat Tõnis Kortsu, sai Lembit Kruuse täna omavalitsuste heakskiidu, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kruuse kandidatuuri poolt hääletas 15 omavalitsusjuhti, viis jäid erapooletuks ning vastu polnud keegi.

Kruuse on endise omavalitsusjuhina aidanud kaasa Suure-Jaani ühendvalla moodustamisele.

Maavanema roll on küll vähenenud ja ka maavalitsusi on uuest aastast ootamas üheksaprotsendine palgakärbe, kuid maakonna tasakaalustatud arengut tuleb jälgida, hoolimata sellest, et minister Kiisleri hinnangul on Eestis peagi tekkimas olukord, kus europrojektid konkureerivad omavalitsustest partnerite leidmisel, mitte vastupidi, sest omaosaluseks vajalikku raha lihtsalt pole.

«Kuna olud on muutunud, tuleb maakonna huve kaitsta riigis rohkem, tegelda nende omavalitsustega, kes tõesti võivad sattuda raskustesse,» ütles Viljandimaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Andres Rõigas.

Seni oli Viljandi maavanem Kalle Küttis, kes suundus tööle haridusministeeriumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles