McDonald's võitis riigikohtus Meelis Laod

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohus andis üle kahe aasta kestnud rendivaidluses õiguse McDonald's Eestile, kes võib jätkata Tallinna vanalinnas soodsa asukohaga ruumide rentnikuna.

Kinnistu omandiõigusele pretendeerinud OÜ Fixor Invest, keda esindas septembrikuises konfliktis ärimees Meelis Lao, kaotas kohtuvaidluse.



Tallinnas Viru tänaval asuvate ruumide üle käiv kohtuvaidlus algas 2002. aastal, kui hoonet 1993. aastast rentinud Kawe Kinnisasja ASi rendileping lõpetati ennetähtaegselt.



Kinnistu omanikud David Abramson ja Gabriel Abramson andsid aga 2002. aastal kinnistu hoonestusõiguse osaühingule Aaber Kinnisvara.



1996. aastal olid hoone omanikud, Kawe Kinnisasja AS ja viimase allrentnik McDonald's Eesti sõlminud kokkuleppe, et rendisuhte lõppemisel Kawega muutub McDonald's automaatselt kinnistu põhirentnikuks 1993. aastal Kawe Kinnisasjaga sõlmitud lepingu tingimustel.



Aaber Kinnisvara lepingut ei tunnistanud ning esitas 2002. aasta suvel McDonald'sile nõudmise vabastada viimase kasutuses olevad ruumid, kuna McDonald'si allrendileping olevat lõppenud koos Kawe Kinnisasja rendilepingu lõppemisega.



Kuna kiirtoidurestoran seda ei teinud, esitas kinnisvarafirma kohtusse hagi, nõudes McDonald'silt ruumide vabastamist.



Vahepeal kinnistu uueks valdajaks saanud OÜ Fixor Invest üritas septembris McDonalds'it ruumidest jõuga välja ajada, visates söögikoha töötajad ühel hommikul tänavale ning blokeerides ruumid.



Intsident põhjustas vastasseisu McDonalds'it valvanud turvafirma Falck ja Fixorit teenindanud Feba vahel.



Intsidenti sekkusid ka kinnistu valdajate väidetava esindajana Meelis Lao ning Tallinna politseinõunik Kalle Klandorf.



Vastasseis siiski lahenes ning kiirsöögikoht avas järgmisel päeval taas uksed.



2003. aasta aprillis otsustas Tallinna linnakohus, et McDonald'sil on õigus jätkata ruumide kasutamist 1993. aastal sõlmitud rendilepingu alusel.



"Hoonestaja oli lepingu sõlmimisel teadlik asjal lasuvatest kasutusõigustest ja nende ülevõtmise kohustusest ning pidi sellega lepingu sõlmimisel arvestama," märkis kohus.



Ehkki Aaber Kinnisvara oli selleks ajaks kinnistu hoonestusõiguse edasi andnud osaühingule Fixor Invest, kaebas ettevõte otsuse edasi ringkonnakohtusse, kes jättis põhiosas kohtuotsuse muutmata.



Sisuliselt sama vastuse said otsuse riigikohtusse kaevanud Aaber Kinnisvara ja hoone omanikud ka riigikohtust, mis McDonald'si rendilepingu seaduslikuks ja kehtivaks tunnistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles