Pakrisse tuleb Eesti suurim tuulepark

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakri poolsaarele püstitatakse Eesti suurimat tuuleparki, teatas ASi Tuulepargid tegevjuht Hannu Lamp.

Pakri poolsaare tipus, osaliselt endise NSVLi piirivalve õppekeskuse maa-alal on käimas tuulegeneraatorite püstitamine Eesti suurimas, 18,4 MW võimsusega tuulepargis, mis hakkab tootma umbes 1% Eestis tarbitavast elektrienergiast.

Kokku paigaldatakse jaanuariks kaheksa Nordex N90 2,3 MW nimivõimsusega tuulegeneraatorit masti kõrgusega 80 meetrit ning tiiviku läbimõõduga 90 meetrit. Esimene tuulegeneraator alustab rohelise energia tootmist järgmisel nädalal.

Pakri tuulepargi ehituse eest vastutavad peatöövõtjana Taani-Saksa tuulegeneraatorite tootja Nordex Energy GmbH koostöös Eesti ehitusettevõtete ning projekti arendajaga AS Tuulepargid.

Tuulepargi omanikuks on Norra energeetikaettevõtte Vardar AS Eesti tütarettevõte OÜ Pakri Tuulepark.

Pakri tuulepargi rajamisel katsetatakse Euroopa Liidu V raamprogrammi teadus- ja demonstratsioonprojekti raames uut tehnoloogiat tuulepargi ehitusel ja tehnilisel lahendamisel, sh erinevat tüüpi vundamendid ja jõukraana. Samuti viiakse läbi detailsed tuuleuuringud ja koormustestid ning analüüsitakse tuuleelektri mõju üldelektrivõrgule.

Tuulepargi kogumaksumus on umbes 24 miljonit eurot. (ÄP Online)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles