Keskfraktsioon soovib riigikogu erakorralist istungit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna fraktsioon hakkab täna koguma allkirju riigikogu erakorralise istungi kokkukutsumiseks 3. augustil, et arutada õiguskantsler Indrek Tederi eile parlamendile saadetud kirja.

«Erakorralise istungi kokkukutsumise jaoks allkirjade kogumiseks pöördume kõigi parlamendierakondade poole ja oleme juba saanud positiivset vastukaja mitmetelt opositsioonijõududelt. Vajalikud allkirjad erakorralise istungi kokkukutsumiseks loodame üle anda juba esmaspäeval,» teatas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. 

Simsoni sõnul hääletasid nemad parlamendis nimetatud seadusemuudatuse vastu ja peavad nüüd vajalikuks uut arutelu. «Kuna koalitsioonipartnerid on otsustanud õiguskantsleri ettepanekut ignoreerida, siis võtsime erakorralise istungi kokkukutsumise enda peale,» põhjendas ta.

«Sel istungil peab arutama seda, kas seadus tuleb uuesti lauale ja talle tehakse muudatused või siis laiutatakse käsi ja öeldakse, et jääme lootma kõige kõrgema ehk siis riigikohtu heatahtlikkuse peale,» selgitas Simson Vikerraadio hommikuprogrammis.

Õiguskantsler Indrek Teder saatis eile riigikogule kirja, milles andis parlamendile 20 päeva aega selleks, et viia käibemaksu tõstnud seadusemuudatus põhiseadusega kooskõlla. Tederi hinnangul ei jätnud kiire seadusemuudatus maksukohustuslastele piisavalt aega käibemaksutõusust tulenevate ümberkorralduste tegemiseks.

Kuidas olukorda lahendada, Teder kirjas ei märkinud. Simson tõdes, et lahenduse leidmine ei ole kerge: «Vigade parandamine on alati kulukam kui vigade tegemata jätmine. Aga siis on küsimus, kas vead tasub parandamata jätta.»

Simson lisas, et kõik seaduskuulekad inimesed peavad tõstetud käibemaksu edasi maksma, sest õiguskantsleri arvamus ei tühista seadust ja on varemgi juhtunud, et õiguskantsler on läinud riigikohtusse ja pole seal võitu saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles