Savisaar: koalitsioon ei julge kolmandat lisaeelarvet teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Käsmus Keskerakonna noortekogu suvepäevadel esinedes ennustas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, et kolmandat negatiivset lisaeelarvet ei pruugi Andrus Ansipi valitsus sel aastal siiski teha, kartes selle ebamugavat meediakajastust enne sügisesi valimisi.

Savisaar tunnistas, et tema ootas pärast eurovalimisi kampaania jätkumist tõusvas joones sügiseste kohalike valimisteni välja. «Tegelikult nii ei juhtunud - juba neljandat nädalat on meedias unine vaikus. Kas lakutakse Euroopa Parlamendi valimistel üksteisele löödud haavu või on muud põhjused?» küsis ta.

Savisaar oletas, et Reformierakonna ja IRLi valitsus on tegelikult kokkuhoiule euro tuleku nimel käega löönud.

«Enne oktoobrikuiseid kohalikke valimisi järjekordset negatiivset eelarvet teha ei söandata, kardetakse selle ebamugavat kajastust meedias ja mõju avalikule arvamusele. Pärast sügisesi valimisi aga ei ole võimalik negatiivset lisaeelarvet enam teha sellepärast, et ei ole midagi enam säästa,» arutles Keskerakonna juht.

Ta ennustas, et puudujääk kaetakse tõenäoliselt stabilisatsioonireservi riismetega ja selle praegune seis 3,6 miljardit krooni tõmmatakse nulli.

Selle stsenaariumi nõrgaks kohaks pidas Keskerakonna esimees aga seda, et 2010. aasta riigieelarve projekt peaks saama avalikuks enne oktoobrikuiseid valimisi. «See on Ansipi valitsuse tõehetk, millest selgub, mis seisus on tegelikult meie majandus ja kuidas kavatseb valitus minna järgmisesse aastasse.»

Savisaar ennustas, et ehkki Reformierakond ja IRL püüavad seda kõigiti vältida, teravneb enne kohalikke valimisi avalikkuses diskussioon riigieelarve pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles