Toome pood vangub pankroti äärel

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hõredaks jäänud lettidega Toome pood Jakobi tänavas võib juhataja Ella Revotko sõnul pankrotistuda, kuna kassast läks kaduma umbes 100 000 krooni.

«Olukord on kolmandat kuud väga kurb, mu närvid on täiesti läbi,» rääkis Revotko. «Panin võlgade katteks müüki oma korteri, mis oli mõeldud poja perele. Aga kinnisvaraturg on jaanuaris vaikne.»

Revotko ütles, et kuigi ta kahtlustab varguses kaht endist kaupluse töötajat, pole ta seni politseisse pöördunud, pidades arvatava kuriteo tõestamist väga keeruliseks.

«Kui me ei jõudnud suvest saadik renti maksta, mõtlesin, et raamatupidamises on mingi viga,» kõneles Revotko. «Tegelikult oli ka. Kui raamatupidaja nägi, et midagi läheb viltu, pidanuks omanikele ütlema.»

Käive langes hüppega

Ella Revotko sõnul oli Toome poe läinud aasta keskmine kuukäive üle 200 000 krooni. Viimaste kuudega on see aga kahanenud umbes kolm korda.

«On loogiline, et kui klient tuleb juba mitmendat korda ja ei saa mingit kaupa, siis ta ei tule enam tükk aega – nii see läheb,» arutles Revotko. «Väga häbi on, kui inimene tuleb poodi ja pahandab, miks kaupa ei ole.»

Võrreldes nädalataguse seisuga on kaubavalik Toome poe lettidel siiski pisut kosunud ning Revotko avaldas lootust, et pisitasa õnnestub poodi majandaval osaühingul Renatus ehk raskustest välja rabelda.

Ella Revotko ja tema abikaasa Oleg Revotko alustasid poepidamisega 1995. aastal Kloostri ja Kroonuaia tänava nurgal asuvas puumajas. Too kauplus lõpetas 2002. aasta lõpul, kui Toome pood oli pärast põhjalikku remonti jõudnud kaks nädalat töötada.

Poeprojekt külmutatud

Revotko avaldas, et on pidanud koos abikaasaga plaani avada uuesti Kloostri tänava kauplus. Sealsed ruumid on remonditud, kuid praeguses rahalises kitsikuses uusi inimesi palgata oleks liiga riskantne, arutles Revotko.

1. jaanuari seisuga oli OÜ Renatuse võlg maksu- ja tolliametile koos intressidega 28 000 krooni. Samas oli see veel läinud aasta detsembri alguses 43 000 krooni ehk 15 000 krooni suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles