Ruhnu laeva klassitunnistus ei luba alusel nii kaugele sõita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu kaart
Ruhnu kaart Foto: Lauri Kulpsoo

Saare maavalitsus on leppinud Ruhnuga ühenduse pidamiseks Aegna asemel laevaga Amalie, millele väljastatud klassitunnistus aga ei luba reisijate ja kaubaga Ruhnu sõita.


Vene mereregistrist, kes Amaliele klassifikatsioonitunnistuse välja on andnud, kinnitati, et Amalie klassitunnistusse on märgitud piirang, mille järgi laev tohib reisijaid vedades sõita vaid Munalaiu ja Kihnu vahel, kirjutab Oma Saar.

Ilma reisijate ja lastita on Amaliel lubatud läbisõidud Riia lahest ja Soome lahest, kuid lisati, et reisitunnistuse väljastab laevale ikkagi veeteede amet.

Saare maavalitsuse arengu ja planeeringu osakonna nõunik Virge Pihel vastas, et Amaliega sõlmitud lepingu aluseks on veeteede ametist antud reisilaeva ohutuse tunnistus, kus on kirjas, et tegu on C-klassi laevaga ning et sõidud Ruhnu on lubatud kuni 50 reisijaga.

Veeteede ameti meresõiduohutuse teenistuse juhataja René Sirol rääkis, et veeteede amet on seda laeva ja laeva omadusi analüüsinud ja teatud tingimustel Amalie võib minna sellele liinile, aga ta ei tohi aasta läbi sõita, vaid ainult suveperioodil.

«Klassiühingud töötavad meie nimel ja meie järelevalve all, tõenäoliselt on veeteede amet klassiühingust üle olev asutus, kes võib tõenäoliselt ka klassiühingu mingeid ettekirjutusi muuta,» rääkis Sirol ja lisas, et tuleb arvestada ka sellise olukorraga nagu praegu ehk kas pole üldse liiklust või on mingisugune liiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles