Uus liikluskorraldus sunnib kirikut traditsioone muutma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Laurentiuse kirik
Kuressaare Laurentiuse kirik Foto: teelistekirikud.ekn.ee

Uue liiklusskeemi tõttu hakatakse Kuressaare Laurentiuse kiriku lahkunuid ära saatma Tallinna asemel Torni tänava poolsest uksest, mis muudab kiriku matusetalituse traditsioone.

«Matuste kord sisuliselt ei muutu, ent muutuvad väga pikaajalised traditsioonid. Alates kiriku rajamisest aastast 1637 on alati matused Tallinna tänava poolsest uksest välja läinud," rääkis Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaan ajalehele Meie Maa.

Kirikuõpetaja sõnul tingib muutuse liiklusskeemi ümberkorraldus Tallinna tänaval, kus linnavalitsuse hoone poolne suund muudeti kaherealiseks ja kitsenes kiriku poolne teesuund, kus mälestusteenistuse ajal seisis matuseauto. «Kui nüüd matuseauto kiriku poolsel suunal pargib, takistab see liiklust,» nentis Toplaan.

Praegu laiendatakse Torni tänaval kirikuesist kõnniteed, mille valmides hakkab ärasaatmine toimuma Torni tänava poolsest uksest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles