Politseikool võrdsustas naised meestega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veidi üle kuu aja Tallinnas politseis praktikal olnud 20-aastane kadett Karolin Nõmmik (keskel) peab õigeks, et Paikuse politseikool nõuab naistelt ja meestelt võrdset jõudu. Töö on kõigil ju üks ning nõuab jõudu ja vastupidavust.
Veidi üle kuu aja Tallinnas politseis praktikal olnud 20-aastane kadett Karolin Nõmmik (keskel) peab õigeks, et Paikuse politseikool nõuab naistelt ja meestelt võrdset jõudu. Töö on kõigil ju üks ning nõuab jõudu ja vastupidavust. Foto: Priit Simson

Kui mullu võisid naised Paikuse politseikooli katsetel meestest aeglasemalt joosta ja rinnalt poole kergemat kangi suruda, siis tänavu õrnemale soole armu ei antud. Kooli vastu võetud naiste osakaal väheneb seetõttu märgatavalt, kirjutab Kristi Leppik ajalehes Postimees.

Kui palju naisi täpselt Sisekaitseakadeemia politseikolledži Paikuse politseikoolis sügisel konstaabliks õppima hakkab, on kolledži direktor Aivar Toompere sõnul veel vara öelda, kuna vaimsete võimete test ja vestlusvoor on politseinikukspürgijatel veel ees.

Siiski nentis Toompere, et arvatavasti vaatab neljakümnepealisele meestekambale sügisel otsa ainult kaks või kolm õrnema soo esindajat.

Katsed eelmisel suvel läbinud ja Paikusel aasta aega konstaabliks õppinud 20-aastane kadett Karolin Nõmmik nentis, et kehalised katsed kooli sissesaamiseks olid juba eelmisel aastal parajalt rasked. Samas peab Nõmmik õigeks, et katsed võrdsustati. «Töö on ju naistel ja meestel sama,» nentis Nõmmik. Pisut üle kuu aja praktikal olnud tütarlaps lisas siiski, et tunneb ennast patrullides turvalisemalt, kui tema kõrval on meeskolleeg.

Otsuse katsed meestele ja naistele võrdsustada tingiski Toompere sõnul ühelt poolt see, et viimastel aastatel on politseisse tööle asunud nii palju naisi, et mõnikord on juba raske patrulli segapaari leida, rääkimata patrullist, kus oleks kaks meest.

Teisalt tingis katsete võrdsustamise ka võrdõiguslikkuse küsimus. «Samuti asjaolu, et viimasel ajal on mehed hakanud rohkem naispolitseinikke lööma,» lisas Toompere. «See on väga oluline, et politseinik suudaks nii enda, oma kolleegide kui ka kõikide teiste eest välja astuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles