Politseiamet koondas Heete Simmi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heete Simm
Heete Simm Foto: Küllike Rooväli

Riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simmi abikaasa Heete Simm koondati politseiametist ja talle maksti koondamishüvitisena 12 kuu palk.

«Heete Simm vabastati politseiameti juristi ametikohalt 31. mail seoses õigusteenistuse talituse ümberkorraldamisega,» ütles politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu Postimees.ee'le. Pressiesindaja sõnul oli Heete Simm ainus, kes sellest osakonnast koondati.

Heete Simmile maksti vastavalt avaliku teenistuse seadusele koondamishüvitist 12 kuu ametipalga ulatuses, mis on 156 660 krooni. Lisaks sai ta puhkusehüvitist.

Abikaasaga seotud juhtumi pärast viibis ka Heete Simm lühikest aega kriminaaluurimise all, kuid süüdistust talle ei esitatud, sest polnud piisavalt tõendeid.

Heete Simm asus Eesti Politseisse tööle 1991. aasta 1. märtsil. Toona töötas ta Harju prefektuuri välipolitsei komissarina.

Jõustruktuurides töötas ta alates 1979. aasta 1. juunist, kui ta asus tööle Harju rajooni siseasjadeosakonna liiklusjärelevalve rühma juurdlusinspektorina. Tema viimane töökoht politseiametis on õigusteenistuse talituse jurist.

Harju maakohus mõistis Heete Simmi abikaasa Herman Simmi tänavu veebruaris süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 12 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Ühtlasi mõistis kohus Simmilt välja kaitseministeeriumi tsiviilhagi kohaselt 20 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles