Kehakeel büroos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sobilik kehakeel töökaaslasega suhtlemisel on enesekindel, vaba ja sundimatu. Keha on pööratud otse vestluspartneri poole, silmside on sobiliku pikkusega.

Jalgade ristamine pigem takistab vestlust ning vaheliti rinnal ristatud käsi võidakse tõlgendada jultumusena. Üksteisega vesteldes jäädakse sobilikku kaugusesse (isiklik vöönd 46–120 cm) ega püüta ennast massiivse kirjutuslaua taha peita. Sirge, kergelt ettepoole kallutatud kehahoiak näitab tähelepanelikkust ja huvi.

Kuidas aga aru saada, kas töökaaslase «kahtlane» puudutus oli vaid juhuslik või hoopis sihilik katse tähelepanu köita?

Mehed

Kui mees tahab äratada naises tähelepanu, muutub tema riietus korrektsemaks, ning ta hakkab oma välimuse eest tunduvalt rohkem hoolitsema. Ihaldatavat töökaaslast kohates võib ilmneda heameele varjamist asjalike tööasjade taha, sõnalist puterdamist, käte ja kaenlaaluste higistamist, paigaltammumist.

Meeldiva partneri seltskonnas ajab mees selja sirgu, tõmbab kõhu võimalikult sisse ja ajab rinna ette. Kerge pingeseisund sunnib pidevalt lipsu kohendama või (olematuid) ebemeid riietelt või peast puhastama.

Naised

Naised on suuremad kehakeele eksperdid kui mehed, sestap on ka nende käitumisrepertuaar tunduvalt mahlakam. Naiste soovist püüda meeskolleegi tähelepanu annavad märku riietusse tekkivad romantilised elemendid. Silmad on säravad ja soojalt naeratavad, pilkkontakt kestab meeldiva meeskolleegiga tavapärasest kauem.

Naine võib tõmmata teadlikult tähelepanu, jälgides meest silmanurgast seni, kuni too märkab. Teadlikust flirdist annavad märku ka seeliku juhuslik ülespoole nihutamine, üle õle heidetud pilk või kingast aeglaselt poolenisti jala välja libistamine. Seinale toetudes asetavad naised flirtides sageli ühe jala teise ette, «lokivad» sõrmedega juukseid või kohendavad soengut.
Pannes käed puusadele, tahetakse alateadlikult tõmmata tähelepanu oma liivakellakujulisele kehale, see toob paremini välja ka rinnakontuurid.

Otsest seksuaalset kutset arvatakse väljendavat kergelt avatud suu ja säravalt meigitud huuled. Enne aga, kui mees sarnast pilti seksikusega tõlgendama tormab, tuleks mõelda – meie kliimas võib naisel ka lihtsalt nohu olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles