Olev Laanjärv läks Keskerakonna fraktsiooni tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Laanjärv
Olev Laanjärv Foto: Toomas Huik

(Täiendatud kell 14.45)
Mullu Keskerakonnast lahkunud sotsiaalliberaal Olev Laanjärv läks tagasi riigikogu Keskerakonna fraktsiooni.

Laanjärve sõnul otsustas ta keskfraktsiooni tagasi minna, kuna istudes aknaaluses pingis ilma fraktsiooni ja nõuniketa ei ole saadiku tööl tulemust.

«Keskerakonna fraktsiooni tagasimineku üks põhjus on ka see, et riigikogusse olen ma valitud siiski Keskerakonna nimekirjas. Kolmas põhjus on see, et mul ei ole võimuvõitluses mingeid ambitsioone,» üles Laanjärv.

Laanjärv lausus, et ta räägib keskfraktsiooni tagasiminekust sotsiaalliberaalidega järgmisel esmaspäeval.

«Samas ei olnud minu otsus mingi saladus, olen sellest pikalt rääkinud Harri Õunapuuga,»sõnas Laanjärv.

Ta ei soovinud kommenteerida teiste sotsiaalliberaalide võimalikku tagasiminekut Keskerakonna fraktsiooni. «Kõik langetavad oma otsused ise,» lausus ta.

Laanjärv ütles, et hoolimata Keskerakonna fraktsiooni minekust ei kavatse ta uuesti Keskerakonna liikmeks astuda.

«Erakonnast lahkusin ma seetõttu, et mul polnud võimalust ja jõudu seda erakonda edasi arendada ning uuesti erakonna liikmeks ma ei hakka,» sõnas ta.

Ta lisas, et kavatseb pärast riigikogu praeguse koosseisu laialiminekut poliitikast lahkuda.

«Minu poliitilise tegevuse aeg hakkab läbi saama, lahkun poliitikast pärast korralisi või erakorralisi valimisi,» sõnas ta.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja Urmi Reinde ütles, et Laanjärv tegelikult ei eemaldunudki pärast sotsiaalliberaalide hulka minekut väga palju Keskerakonna fraktsioonist.

«Tema äraminek oli suur küsimärk, kuid tagasitulek mitte,» sõnas ta.

Sotsiaalliberaal Peeter Kreitzberg ütles, et Olev Laanjärve otsus tuli talle üllatusena. Tema sõnul on Laanjärv varem võimalikust lahkumisest rääkinud, kuid mitte konkreetselt.

Kreitzberg ei usu, et mõni sotsiaalliberaal võiks lisaks Laanjärvele Keskerakonna fraktsiooni tagasi minna.

«Teised seitse sotsiaalliberaali lahkusid Keskerakonnast partei vastuseisu tõttu Eesti ühinemise kohta Euroopa Liiduga, kuid Laanjärve lahkumisel olid rohkem isiklikud põhjused,» lausus ta.

Kreitzberg pidas võimalikuks, et mõni sotsiaalliberaal võib ühineda riigikogu mõne teise fraktsiooniga.

Ta märkis, et sotsiaaldemokraatidega on sotsiaalliberaalidel kõige tihedam koostöö.

«Sotsiaalliberaalid kogunevad tekkinud olukorda arutama mingis vormis tõenäoliselt teisipäeval, mingi otsuse võtame vastu ilmselt järgmisel esmaspäeval,» sõnas Kreitzberg.

Sotsiaalliberaalid lahkusid riigikogu Keskerakonna fraktsioonist mullu kevadel tekkinud pingete tõttu.

Ühenduse esimees on Sven Mikser ja aseesimees Harri Õunapuu ning sinna kuuluvad veel Peeter Kreitzberg, Liina Tõnisson, Jaanus Marrandi, Robert Lepikson ja Mark Soosaar. Ühenduse kaheksas liige oli Olev Laanjärv.

Koos Laanjärvega on riigikogu keskfraktsioonis 20 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles