Vastse valitsuse kodune tagala

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ministrite töö pole ainult riigivankri vedamine. Kodus ootavad neid abikaasa ja lapsed.

Peaminister Andrus Ansip

Abikaasa Anu Ansip

töötab kliiniliste uuringute firmas Quintiles OÜ, naistearst Elite erakliinikus.

Kolm last. Reet Pallase (28) on CityMedi hambaarst. Tiina Ansip (23) on Eesti Päevalehe ASis Linnalehe ajakirjanik. Liisa Ansip (7) õpib Miina Härma gümnaasiumi 1. klassis. Lapselaps Elsa (1).

Andrus Ansip abikaasa kohta: «Oleme Anuga 28 abieluaasta jooksul kokku kasvanud. Me oleme teineteist toetanud headel ja ka mitte nii headel aegadel ning ma kinnitan ikka nagu noor armunu – ma armastan oma naist, ma ei saa temata elada.

See, et ta on osanud kodu koduseks muuta ja et ta teeb hästi süüa ja kõik need muud head asjad pole tegelikult üldse olulised. Oluline on, et meie lastel on armastav ema ja et minu kõrval on armastav naine. See on hea ja las see jääbki nii.»

Majandusminister Edgar Savisaar

Abikaasa Vilja Savisaar,

Riigikogu liige, Keskerakonna fraktsiooni esimees.

Lapsed. Erki (27) on ettevõtja ja IT-spetsialist. Maria (24) on magistrant. Edgar (16) ja Rosina (14) on õpilased.

Edgar Savisaar abikaasa kohta: «Vilja kuulub nende tublide eesti naiste hulka, kes lisaks kodu hoidmisele ja laste kasvatamisele on välja paistnud ka oma avalikes ametites. Tal on selleks suurepärased eeldused – ta on mitte ainult kena, vaid on ka tark ja loomult intelligentne. Vilja on seejuures partner, kes ei jää kunagi võlgu majandamises ega väitlustes, ei mulle ega kellelegi teisele.

Usun, et kõigil meestel on põhjust mind Vilja pärast kadestada. Ja mul on sellest siiralt hea meel. Seejuures tean, et ühelgi naisel pole põhjust kadestada Viljat, kes on minu kõrval seni vastu pidanud ja küllap peab edaspidigi.»

Sotsiaalminister Jaak Aab

Abikaasa Kaie Aab,

Võhma gümnaasiumi õpetaja.

Kaks tütart. Kristel (23) on hariduselt rõivaste modelleerija-konstrueerija, töötab müüja-konsultandina. Karen (20) õpib Akadeemias Nord õigusteadust, töötab õigustõlke büroos.

Jaak Aab abikaasa kohta: «Kaie on väga hea ja armastav ema oma lastele ning abikaasa oma mehele. Ta on tark, hooliv ja abivalmis. Alati pakatamas uutest ja originaalsetest ideedest. Oma positiivsuse ja energiaga suudab nakatada ka teisi. Parim õpetaja oma õpilastele. Meie Võhma kodu lukk.»

Kultuuriminister Raivo Palmaru

Abikaasa Tiia Palmaru,

Tallinna linnavalitsuse avalike suhete teenistuse teabeosakonna juhataja.

Kaks täiskasvanud poega. «Mõlemad on iseseisvad inimesed, kes pole sulgedeks, millega vanemad võivad end ehtida,» ütleb Raivo Palmaru.

Raivo Palmaru abikaasa kohta: «Haruldane juhus: minu naine on ühtlasi ka minu klassiõde. Meie kooselu on kestnud juba 30 aastat. Nüüd saime ka kolleegideks, sest tema on kodune minister olnud kõik need aastad. Muide, Tiial on ülehomme sünnipäev. Tänan Arterit võimaluse eest soovida talle ka lehe kaudu palju õnne!»

Rahandusminister Aivar Sõerd

Vabaabielus.

Meeli Kallas,

töötab Tallinki grupi tütarfirmas HT Valuuta.

Kaks last. Tanel (saab homme 6) käib lasteaias, Taavi (2,5) läheb sinna sügisel.

Aivar Sõerd Meeli Kallase kohta: «Kui olen mõnel tähtsal sündmusel ja mul on vaja öelda mõni hea sõna oma abikaasa kiituseks, siis kindlasti oleme sellel üritusel koos. Ja mul ei olegi vaja tema kiituseks midagi öelda, piisab sellest, kui seisame kõrvuti ja ma vaatan talle otsa. See pilk ütleb enam kui suurimgi sõnameister võiks ette kanda.»

Välisminister Urmas Paet

Abikaasa Tiina Paet,

praegu lapsega kodus, muidu töötab Eesti Keele Instituudis assistendina; hariduselt eesti filoloog.

Kaks last. Sylvia (4), käib lasteaias ning kunsti- ja võimlemisringis.

Olivia (8-kuune), magab, sööb, roomab, sõidab vankris, võimleb.

Urmas Paet abikaasa kohta: «Tiina on hea inimene, kes mõistab. Temaga on huvitav ja hea.»

Kaitseminister Jaak Jõerüüt

Abikaasa Viivi Luik,

kirjanik.

Lapsi ei ole.

Jaak Jõerüüt abikaasa kohta: «Ta on tark ja objektiivne. Hea inimestetundja. Julge ja aus. Hea sõber.»

Rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo

Abikaasa Viiu Härm Rummo,

vabakutseline kirjanik ja näitleja.

Neli last. «Olen isaks neljale täiskasvanud naisterahvale, kelle vanused jätan vana kooli mehena nimetamata,» lausub Paul-Eerik Rummo. Ingrid (tütar varasemast abielust) on filoloog, õpetab eesti keelt euroinimestele Brüsselis, kolme lapse ema. Lilit on psühhiaatriliste haigete hooldus- ja raviõde Hämeenlinna haiglas Soomes, samuti kolme lapse ema. Tiiu-Liisa on sotsioloogiamagister, töötab analüütikuna statistikaametis, kahe lapse ema. Viiu-Marie on juurabakalaureus, töötab prokuröriabina riigiprokuratuuri rahvusvahelises osakonnas.

Paul-Eerik Rummo abikaasa kohta: «Parimaid sõnu on palju ja ütlen need asjaomasele kõrva sisse. Selge on, et ilma selle naiseta poleks mul õnnestunud leida eluks vajalikku küllaldast motivatsiooni ja tasakaalu.»

Haridusminister Mailis Reps

Abikaasa Agris Repss,

vandeadvokaat.

Üks laps. Richard sai teisipäeval aastaseks.

Mailis Reps abikaasa kohta: «Minu mees Agris Repss on väga armastav ja hooliv inimene, kelle kõrvale oli turvaline pere luua ning mõelda ka pensionipõlve peale. Erinevalt mitmetest meestest ei leia minu abikaasa, et naine oma võlu või naiselikkuse kaotaks, kui ta tegeleb aktiivselt oma kutsealaga. Mis mulle veel väga tema juures meeldib, on see, et ta püüab arvestada kõikide temast sõltuvate ja tema poole pöörduvate inimestega, s.t ta räägib kõigiga ühes ja samas helistikus. Ja ta on veel väga oskuslik ja tore isa meie pisipojale Richardile.»

Keskkonnaminister Villu Reiljan

Abikaasa Anne Reiljan,

kõrgema haridusega proviisor, kes on Villu Reiljani sõnul viimased kümme aastat kindlalt kaitsnud tema kui poliitiku tagalat, hoidnud kodu ja aia korras ja kauni ning lapsed ja lapselapse hoole ja armastusega ümbritsenud. Anne Reiljan tegutseb ka rahvakohtunikuna Jõgeva piirkonnas.

Kaks last. Heidi (29) töötab riigiprokuratuuris personaliosakonna juhina, Kaidi (28) advokaadibüroos Lepik ja Luhaäär. Lapselaps Anna (1,5).

Villu Reiljan abikaasa kohta: «Anne on tubli, töökas, perele ja kodule pühendunud tark naine, viimased kümme aastat ka võitluskaaslane. Kui mul ei oleks Anne tuge, ei oleks ma tõenäoliselt täna pikima staažiga minister taasiseseisvuse ajal.»

Regionaalminister Jaan Õunapuu

Abikaasa Inge Õunapuu,

Vanemuise teatri kooriartist.

Kaks last. Jaak (23) õpib Tartu lennukolledžis piloodiks, lõpetab sel aastal. Piret (22) lõpetab tänavu Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.

Jaan Õunapuu abikaasa kohta: «Inge on väga töökas ja praktilise meelega. Talle meeldib teha kõike ise, hoolitseda laste eest, kodu kujundada, aias töötada, õmmelda. Ta on loonud mulle kindluse, et kõik on alati igati korras ja hooldatud. See töökus ja kindlameelsus ulatub ka kodust väljapoole: tal on olnud vaid üks kutsumus ja sellega seotud töökoht.»

Siseminister Kalle Laanet

Abikaasa Kaie Rõõm-Laanet,

OÜ Raadio Kadi tegevdirektor.

Kolm last. Joonas (17) ja Gabriela (16) õpivad gümnaasiumis, Katriin (14) põhikoolis.

Kalle Laanet abikaasa kohta: «Ilma Kaieta ei oleks ma täna see, kes ma olen. Elu kõige raskematel hetkedel on eelkõige tema mulle toeks olnud ja hoolinud minust rohkem kui iseendast. Kaie on initsiatiivikas nii töö- kui ka pereelus. Minule on ta kõige tähtsam inimene. Olen talle tänulik selle eest, mismoodi ta hoolitseb meie kodu ja pereliikmete eest. Ta on meie pere ühendav tugev lüli, sest mina olen tööülesannete tõttu tihti kodust eemal.»

Justiitsminister Rein Lang

Elukaaslane Ulvi Kuusk,

väikeettevõtja, juhib kirjastust, tuntud «Pokuraamatu» kirjastajana.

Üks laps. Teismeline tütar varasemast abielust õpib Audentese erakoolis, elab ema juures.

Rein Lang ei soovinud elukaaslase kohta midagi öelda, põhjendades pressiesindaja vahendusel, et kuna küsimused puudutavad tema eraelu, siis ta neile ei vasta.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo

Elanud üksinda viimasel aastal, seni oli elukaaslane Tarmo Tölp,

ettevõtja.

Lapsi ei ole.

Ester Tuiksoo Tarmo Tölbi kohta: «Meil on inimlik suhe ka praegu, kuigi me ei ela koos. Loomulikult hindan teda hea ja lähedase sõbra ning inimesena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles