Linn annab korteriühistutele parklate jaoks maad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Mustamäel.
Parkimine Mustamäel. Foto: Peeter Langovits.

Tänasel linnavalitsuse istungil otsustati anda ühe Mustamäel Vilde teel tegutseva korteriühistu kasutusse linnale kuuluv maatükk, mida ühistu võib kasutada parklana.


See oli esimene otsus paljude seast, millega linn püüab korruselamute rajoonide parkimisprobleemide lahendamisele kaasa aidata.

«Me oleme käivitamas suurt projekti ja esimene pääsukegi on tänase linnavalitsuse otsusega olemas. Tallinna linn annab oma otsusega temale kuuluvat maad tasuta kasutada korteriühistutele. Niimoodi proovime Mustamäel, Lasnamäel, Kristiines, Õismäel ja võibolla ka Põhja-Tallinnas lahendada parkimisprobleeme ühistute ja linna koostöös,» rääkis abilinnapea Eha Võrk.

Abilinnapea sõnul käib koostöö niimoodi, et linn annab ühistule tasuta kasutada õueala ja korteriühistu ehitab siis omal kulul sinna parkla, kus korteriühistu liikmed saavad oma autosid parkida. «Et lõppeks see olukord, kus haljasalad on tulvil pargitud autosid ja kus sügisel ja kevadel valitsevad tolm ja pori. Pärast seda, kui parklad on välja ehitatud, muutub elukeskkond loodetavasti paremaks ja kaunimaks. Parklate aluse maa kasutusaeg on esialgu 15 aastat ja tasu selle eest ei võeta,» lausus Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles