Eesti maksab suhkruvaidluse õigusabi eest pool miljonit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana hea suhkrutrahv.
Vana hea suhkrutrahv. Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Valitsus kavatseb neljapäevasel istungil eraldada välisministeeriumile valitsuse reservist 481 382 krooni ja 90 senti suhkruvaidlusega seotud õiguskulude katteks.


Eelnõu kohaselt eraldatakse reservist välisministeeriumile raha, mis on mõeldud advokaadibüroole Freshfields Bruckhaus Deringer täiendava õigusabi teenuse tasumiseks suulise istungi ettevalmistamise eest kohtuasjas Eesti Vabariik versus Euroopa Ühenduste Komisjon ja ka kirjaliku menetluse ettevalmistamise eest kohtuasjas Küprose Vabariik versus Euroopa Ühenduste Komisjon.

Valitsus andis 9. juunil 2005. aastal välisministeeriumile ülesande valmistada ette ja esitada hagi Euroopa Ühenduste Komisjoni määruse tühistamiseks, millega määrati suhkru, isoglükoosi ja fruktoosi ülemäärased kogused 2004. aasta ELiga liitunud liikmesriikides.

Komisjoni määruse vaidlustamisel telliti kaasuses täiendav õibusabiteenus advokaadibüroolt Freshfields Bruckhaus Deringer. Eelnimetatud kohtuvaidluse osas esitas advokaadibüroo Freshfields Bruckhaus Deringer 19. mail 2009. aastal välisministeeriumile arve 26 072 euro ja 86 sendi tasumiseks, millele lisandub käibemaks. Maksmisele kuuluv kogusumma koos käibemaksuga on seega 481 382 krooni ja 90 senti.

Kohtuvaidlus algas 2005. aastal ning lõpliku Eesti algatatud kohtuvaidluse suulised istungid toimusid selle aasta 22. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles