Põhja prefektuuri konstaablid võtavad mõõtu kutseoskustes

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuuri kutsemeisterlikkuse võistlused 2008: komissar Eldar Baširov (vasakul) ja juhtivkonstaabel Miko Oja.
Põhja prefektuuri kutsemeisterlikkuse võistlused 2008: komissar Eldar Baširov (vasakul) ja juhtivkonstaabel Miko Oja. Foto: Põhja politseiprefektuur

Kolmapäeval ja neljapäeval toimuvad Põhja politseiprefektuuri konstaablite kutsemeisterlikkuse võistlused.


Kahepäevase võistluse jooksul peavad võistlusest osa võtvad politseinikud lahendama kokku üheksa politseitööga seotud ülesannet.

Võistluste peakohtuniku, Põhja prefektuuri väljaõppetalituse vanemkomissar Andres Kutseri hinnangul tuleb politseinikel kahel päeval läbida kadalipp, mis on läbilõikeks korrakaitsjate igapäevatööst.

«Konstaablite kutsemeisterlikkuse võistlused on heaks võimaluseks lihvida oma teadmisi ja oskusi. Ülesannetes tuleb tunda nii seadusi, olla loominguline kui ka näidata head füüsilist vormi. Seda kõike on tarvis igapäevaselt, et olla tasemel korrakaitsepolitseinik,» lausus Kutser.

Kahepäevasel võistlusel osalevad Põhja prefektuuri korrakaitseosakond ning territoriaalsed politseiosakonnad. Lisaks pakub politseiametnikele tugevat konkurentsi ka Põhja prefektuuri abipolitseinike esindus.

Võistlusaladeks on õigusaktide tundmine, politseitaktika, teenistusrelvast laskmine, kombineeritud spordivõistlus, liiklusõnnetuse vormistamine, esmaabi, avalik esinemine ning vigursõit teenistussõidukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles