Meresaar: Keel lõi terve õhkkonna!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis paistis läbi kogu turniiri silma rahuliku, üksmeelse ja sõbraliku seltskonnana nii väljakul kui selle ääres. «Vana hea tunne tuli kohe tagasi,» iseloomustas Veiko Lember raja taga pallivate meeste kojutulekut.

Koondise pikim ja nimekaim mängija, kapten Argo Meresaar kinnitas, et koondises valitseb sõna otseses mõttes «terve õhkkond». Ühest küljest on põhjus Meresaarele isiklik – kontrast Venemaa klubiga Jaroslavli Neftjannik, kus eestlase hooaeg oli mitmes mõttes heitlik. Tingimused Neftjannikus jätavad siiani soovida ning Meresaar oli uuest hooajast kõneldes ettevaatlik. «Praegu olen selle koha pealt vait. Eks vaatame. Küllap Portugalis käivad ka mõned olulised inimesed ringi,» ütles Meresaar ja viskas nalja (?): «Siin käisid ka, Tartu inimesed.»

Meresaare sõnul puudub koondises üleolev suhtumine «uute» suhtes. «Ma ei hakka siin nimesid nimetama, aga niisugust mentaliteeti on varem olnud küll,» tõdes kapten, kelle sõnul olid debütandid igati tublid.

Üks esmakordselt Pärnu ründaja Aivar Silm hindas seltskonda mõnusaks. Silma sõnul on treeningud koondisega olnud tugevad ja arendavad, just taktikaliselt.

Meresaar märkis, et suur osa positiivset on meeskonda tulnud seoses Avo Keele rollivahetusega – mängijast treeneriks.

«Avo ei loe liigselt moraali, ta usaldab mehi ja mehed tahavad tema usaldust teenida. Just siis, kui liigselt sõnu peale lugeda, võib tekkida mõnikord mängijas teatud protest,» hindas diagonaalründaja vanemtreenerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles