Välismissioonidel viibib viis piirivalve ohvitseri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve embleem.
Piirivalve embleem. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu esimese poolaasta järel viibivad erinevatel välismissioonidel viis piirivalve ohvitseri.


Euroopa Liidu piirimissioonil Moldovas ja Ukrainas viibib üks ohvitser, ELi missioonil Kosovos kaks ohvitseri, ELi tsiviilvaatlusmissioonil Gruusias üks piirivalveametnik ning üks ohvitser tegutseb ka euroliidu Lõuna-Kaukaasia eriesindaja büroos.

Ühtlasi tegutsevad alates käesoleva aasta algusest kolme Balti riigi ühised immigratsiooni sideohvitserid Valgevenes ja Gruusias.

Piirivalveameti poolaasta tegevuse ülevaate järgi on ametkonna rahvusvahelise koostöö peamised kordaminekud viimasel ajal olnud osalemine Schengeni hindamismissioonidel ning sealt saadud kogemuste edasiandmine. Samuti tõstab piirivalveamet esile piiriesinduste toimimise tagamise ja osalemise ELi töörühmade tegevuses ning rahvusvahelise piirivalveühenduse Frontex töös.

Eesti piirivalvurid on tänavu esimesel poolaastal võtnud osa kümnest Frontexi ühisoperatsioonist ning avastasid Ungaris ja Kreekas piirivalve vaatlusbusse kasutades 24 inimest, kes soovisid ebaseaduslikult ELi riikidesse rännata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles