Vastukaja: Hapukurke otsides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugedes reedese Tartu Postimehe kommentaari «Parem olla ei saagi!» tuleb nõustuda Diplomaatia peatoimetaja Kadri Liigi tsitaadiga «Kõva sõna rubriigist».

Nimelt sedastab Kadri Liik, et «tahetakse kõva uudist, skandaali, aga tegelikult tuleks leppida asjaoluga, et suur osa ajast ei juhtu Eestis (õnneks) mitte midagi ja selletõttu poleks veel mõtet iga pisiseika skandaaliks rääkida».

Tartu areng viimastel aastatel on muljetavaldav ning kindlasti on kriitiliseks eduteguriks ka asjaolu, et otsuseid langetatakse julgelt ja kiiresti.

Linnavalitsuse otsused vormistatakse istungil, kuid linnavalitsuse liikmed suhtlevad igapäevaselt, sõltumata asukohast. Selleks annab meile võimaluse moodne tehnoloogia, internet ja mobiilside.

Seega ei maksaks üle dramatiseerida asjaolusid, kes parasjagu linnavalitsuse istungil viibib ja kes istungit juhatab. Seda eriti tegusa ja hea koostööga meeskonna puhul, kes eelnevalt on istungi küsimused läbi arutanud ja kõikide osapooltega kooskõlastanud.

Kogu istungi materjal on kõigile otsustajatele elektrooniliselt kättesaadav 24 tundi ööpäevas ja 365 päeva aastas. Ning kõigil on võimalus selle kohta ka arvamust avaldada ning vajadusel menetlust peatada.

Meediaõppuritele tutvustatakse ülikoolis terminit hapukurgihooaeg. See on periood, kus tundub, et õieti pole millestki kirjutada.

Ometi võib vaatamata näilisele uudistepuudusele leida tegelikus elus toimumas palju huvitavat.

Nii ka Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles