Õpetajate palgafond väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgalisast loobumise korral kardetakse õpetajatest ilmajäämist.
Palgalisast loobumise korral kardetakse õpetajatest ilmajäämist. Foto: Corbis / Scanpix

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles valitsuse pressikonverentsil, et ehkki järgmiseks aastaks kavandatakse sellest aastast väiksemat õpetajate palgafondi, ei vähendata tema ettepaneku kohaselt õpetajate palkade alammäära.

«Olen tõesti teinud ettepaneku, et õpetajate palga alammäärad järgmisel aastal võrreldes praegusega ei langeks, aga seda hakkab valitsus arutama ja lõplik otsus jääb riigikogule,» lausus Lukas.

Küll aga väheneb Lukase sõnul õpetajatele ettenähtud üldine palgafondi summa. Seda põhjendas ta struktuurimuutuste ja õpilaste arvu vähenemisega.

«Struktuurimuutused haridussüsteemis võtavad aega ja küll nad järgmistel aastatel hakkavad toimuma, nagu tähele olete pannud, vastavad otsused on praegu parlamendi teha, valitsus on ettevalmistused teinud.»

Lukas lisas, et kuna haridussüsteemis on palgasüsteem mõnevõrra jäigem kui mujal, ei saa õpetajate koondamise või lisatasudelt kokku hoidmisega arvestada.

«Ma usun, et meil on päris hea ja läbiproovitud palgamaksmissüsteem õpetajatele. Teisalt tuleb loota, et me ei pöördu tagasi sellelt kokkuleppelt, et õpetajate palgatase jõuab järele Eesti keskmisele palgale,» märkis minister.

Palgafondi üldiselt tuleb vähendada sellest tulenevalt, et õpilaste arv on vähenenud. «Nii et selle pealt kokkuhoid on,» sõnas Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles