Muuseumijuht tundis rõõmu ja piinlikkust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul selgus Tartu linnamuuseumis konkursi «Muuseumirott 2005» pidulikul lõpetamisel, et selle üleriigilise võistluse parimaks tuli Tartu mänguasjamuuseum.

Direktor Tiia Toomet tundis püsiekspositsiooni loonud autorite kollektiivi esindajana Muuseumiroti-nimelist rändauhinda vastu võttes rõõmu, ent pisut ka midagi muud.

Au ja kohustus

«Lugesin kokku, et see on kümnes tunnustus,» ütles Toomet. «Neli olen saanud mina isiklikult muuseumi vedamise eest ja kuus on tulnud muuseumile. On isegi natuke piinlik, et oleme nii palju tunnustada saanud.»

Rändauhinna saamine toob Toometi sõnul kaasa tähelepanu ja au, aga ka kohustuse olla edaspidigi tasemel.

«Meil on sügisel ees ekspositsiooni tegemine meie hoovi ehitatavasse filmi- ja teatrinukkude majja,» ütles muuseumijuht. «Kui meid juba esile tõsteti, siis tuleb jätkata selle vääriliselt.»

Et hoovimajas jätkuks lisaks vaatamisele ka huvitavat tegevust, on muuseum välja kuulutanud nukuteatriklubi loomise.

Esimene konkurss

Kultuuriministeeriumi, muuseuminõukogu ja -ühingu poolt eelmise aasta muuseumipäeval esimest korda välja kuulutatud konkursile «Muuseumirott» esitati kokku 16 näitust 14 muuseumist.

Võidult võidule

• Reedel võitis Tartu mänguasjamuuseum konkursi «Muuseumirott 2005».

• Mai algul võitis osaühing Laika, Belka & Strelka Eesti Sisearhitektide Liidu konkursil mänguasjamuuseumi sisekujunduse eest preemia ajaloolise interjööri kategoorias.

• Veebruari algul võitis mänguasjamuuseum Tartu kultuuriaasta parimate tunnustamisel parima kutselise koosluse tiitli ja publiku lemmiku preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles