Mupo lubab reklaamil kaebuste kiuste häälitseda

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutukas reklaamekraan Foorumi keskuse küljes.
Jutukas reklaamekraan Foorumi keskuse küljes. Foto: Mihkel Maripuu

Munitsipaalpolitsei (mupo) ei saa elanike kaebustest hoolimata võtta midagi ette Tallinnas Viru väljakul asuva reklaamekraani vastu, sest seadusi vilkuv ja häälitsev ekraan ei riku.


Hiljuti saabus mupole kaebus, kus seisis, et Viru väljakul Foorumi kaubamaja küljes rippuv reklaamekraan häirib öörahu ning mängib liiga kõvasti.

«Selle peale saadeti kohale patrull, mis ühtegi rikkumist ei tuvastanud,» rääkis Postimees.ee'le munitsipaalpolitsei menetlusosakonna vaneminspektor Sander Martin Bachfeldt.

Tema sõnul võttis mupo seejärel ühendust reklaamekraani omaniku Prisma Meediaga. Bachfeldt rääkis, et firma juht oli nõus minema kaebuse esitajaga kohapeale asja uurima, et kokkuleppele jõuda ning vajadusel helitugevust korrigeerima. «Asjade edasise käigu kohta munitsipaalpolitseil infot ei ole,» lisas Bachfeldt.

Prisma Meedia juhti Raul Suurhansu Postimees.ee'l täna tabada ei õnnestunud.

Lärmaka ekraani kohta on varem tulnud kaebus Tallinna Kesklinna valitsusele, kuid ka sellel korral ei leitud, et tegemist oleks rikkumisega.

Kui munitsipaalpolitsei oleks rikkumise avastanud, oleks kohale saadetud tervisekaitse talituse spetsialist, et uurida vastavate mõõteriistadega, kui palju on lubatud helitugevust ületatud. Sellisel juhul oleks reklaami haldaja saanud avaliku korra ja öörahu rikkumise eest karistuse või kohustuse helitugevust korrigeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles