Saaremaa Spa Hotellid: kedagi ei jäetud öömajata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare ooperipäevad
Kuressaare ooperipäevad Foto: MATI PÕLDRE/PRNPM/EMF

Saaremaa Spa Hotellide müügi- ja turundusosakonna direktor Frey-Christian Fernelius kinnitas, et AS Kuressaare Sanatoorium majutas ning teenindas kõiki Ooperipäevade huvilisi ning osalejaid.


«Rõhutagem esiteks, et keegi ei olnud sunnitud ööbima ei õues ega ka telgis. Vastab tõele, et tekkis olukord ülebroneeringuga, mille põhjustas süsteemis tekkinud tehniline rike,» sõnas Fernelius.

Ferneliuse sõnul palus Eesti Kontsert broneerida 60 kahekohalist ning 30 ühekohalist tuba perioodil 20.-26. juuli. Broneerimiskiri esitati Kuressaare Sanatoorium ASile, mis osutab majutusteenust kolmes Spa tüübi hotellis: Saaremaa Valss (koos Merineitsiga), Meri ning Rüütli.

«Pärast eelnimetatud broneerimiskirja muutus inimiste hulk pidevalt ning ka Eesti Kontserdi poolt tehti muudatusi nii ööbijate arvu kui ka soovitud peatumisaja osas. Viimased muudatused teostas Eesti Kontsert Ooperipäevade ajal,» meenutas Fernelius.

Fernelius märkis, et Aivar Mäe jutust jääb mulje nagu oleks muudatused toimunud ainult AS Kuressaare Sanatooriumi algatusel, mis tema kinnitusel ei vasta aga tõele.

Kogu Saaremaa Ooperipäevade jooksul majutati 1142 inimest, kellest 107 ööbis asendusmajutuses.

«Ülebroneeringu ning Eesti Konserdi poolt suurenud tellimuse mahu tõttu ei saanud vältida artistide ning teiste Eesti Kontserdi liikmete majutamist asendatavatesse majutusasutustesse. Samas puudutas Eesti Kontserdit asendusmajutustesse suunnamine minimaalselt,» selgitas Fernelius.

«Eesti Kontserdile sellest lisakulutusi ei tulenud, vaid lisakulud kandis AS Kuressaare Sanatoorium. Asendusmajutuses ööbinud said transpordiks kasutada tasuta ööpäevaringset taksoteenust,» märkis Fernelius.

Ferneliuse sõnul saadeti kolm korda kesklinnast eemal asuvasse Kadaka Villasse ka AS Kuresaare Sanatooriumi kulul 49-kohaline Mercedes Benz Berghoff turismibuss, et transportida Läti rahvusooperi kooriliikmeid. «Keegi ei olnud sunnitud vahetama majutusasutust kaks või kolm korda,» kinnitas Fernelius.

«Ajakirjanduses esitatud väited, et meie poolt pakutud asendavad majutusasutused ei vastaks üldiselt kehtivatele normidele, ei ole vasta tõele. Ooperapäevadele eelnenud pühapäeval esitleti asendusmajutuskohti Aivar Mäele ning Saaremaa Ooperipäevade projektijuhile Marika Pärkile. Mõlemad tutvusid olukorraga ning nende esitatud muudatusi teostati võimaluste piires,» lisas Fernelius.

Fernelius lükkab tagasi ka Aivar Mäe süüdistuse, nagu oleks Eesti Kontserdilt nõutud broneerimistasu. «Gruppide puhul on tänases majandusolukorras normaalne, et esitatakse ettemaksuarve. Ettemaksuarve suurus on AS Kuresaare Sanatooriumi poolt opereeritavates majades maksimaalselt 100 protsenti majutuse hinnast. Eesti Kontserdile esitati aga ettemaksuarve 50 protsendi ulatuses, tulles vastu nendepoolsele soovile,» ütles Fernelius.

«Rõhutagem, et majutuse teine osa on tänaseni Eesti Kontserdi poolt maksmata,» sõnas Fernelius.

Ferneliuse sõnul teenindati Ooperipäevade jooksul niigi 242 voodkohta rohkem Eesti Kontserdi külaliste pereliikmete ning tuttavate arvelt, kes polnud eelnevalt saadetud nimekirjades kirjaski. «Kõigile leidus korralik majutus,» rõhutas Fernelius.

«Kahjuks jäi meie jaoks arusaamatuks, mille pärast peaksid inimesed ennast leidma põõsa alt. Kõik kliendid said majutatud, kusjuures hotellis Saaremaa Valss korraldasid Aivar Mäe külalised kahel ööl hommikuni kestnud ürituse, mis lõppes turvafirma kohale tulemise, ooperit külastanud kuulajate öörahu segamise ning suure korralagedusega,» märkis Fernelius.

«AS Kuressaare Sanatoorium on täitnud kõik oma lepingulised kohustused ning ootab et Eesti Kontsert tasub oma üle tähtaja läinud majutuse arve, et täita ta omapoolsed lepingu kohustused,» ütles Fernelius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles