Lootsmann: põhjus lahtikangutamiseks on otsitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanemate vahetus.
Maavanemate vahetus. Foto: Urmas Nemvalts

Harju maavanem Värner Lootsmann ütles Postimees.ee'le, et koostöö regionaalministriga on laabunud väga hästi ja põhjendused tema lahtikangutamiseks otsitud ega vasta tõele.

«Ma arvan, et koostöö on laabunud ülihästi. Oleme mõned kuud tagasi ministriga seda teemat arutanud ja siis oli ka ministri arvamus, et koostöö on meil väga hea olnud,» sõnas Lootsmann.

Regionaalminister Siim Kiisler (IRL) võib koostöö mittelaabumisele viidates vahetada ennetähtaegselt välja Harju maavanema, ehkki keskerakondlase Värner Lootsmanni ametiaeg kestab veel 2011. aastani. Postimehe andmetel on Lootsmannile ette heidetud näiteks ülearu pehmet suhtumist Sakala keskuse lammutamisse.

«Mina arvan vastupidiselt, et Harju maavanemana olen nii mõndagi asja püüdnud edasi viia, mida ka minister on soovinud - olgu tegemist või haldusreformiga, mis varsti tähistab oma 20. aastapäeva, millest on pidevalt räägitud, aga põhjuseks seda mitte teha on olnud ikka ja jälle kohe-kohe saabuvad valimised,» ütles Lootsmann. Ta pidas ses osas väga oluliseks enda loodud laiapõhjalist haldusreformi komisjoni, mille tehtud töö on kindlasti ministrile abiks.

Ka möödunud aasta lõpus Harju maavalitsuste volikogul oli Kiisler kinnitanud vastuseks küsimusele, ega Harju maavanemat soovita järjekordselt kangutama hakata, et sellist plaani ole.

Võtab rahulikult

«Põhjust ei ole väga raske otsida,» leidis samas Lootsmann, nõustudes ajalehtedes avaldatud arvamustega, et seda olulist ametikohta on tarvis anda valitsuspartei mõnele liikmele. «Otse loomulikult!»

Mingit poliitilist survet töötegemisel pole Lootsmann oma sõnul absoluutselt tundnud. «Maavanem saab lähtuda ainult ja üksnes seadustest, mitte isiklikust poolehoiust või muust sarnasest,» põhjendas Lootsmann.

«Vaadates ka nüüdseks juba kolme ja poole aasta jooksul tehtud järelevalveid, tahan ma näha inimest, kes näitaks mõne koha, kus ma olen Harju maavanemana leebelt suhtunud ühe või teise omavalitsuse tegemistesse või tegemata jätmistesse. See on pelgalt otsitud põhjus, seda ei ole.»

Praegu haiguslehel viibiv maavanem ütles, et võtab oma lahtikangutamist väga rahulikult. «Täna ma olen Harju maavanem, kui see aeg peaks tulema, küllap ma siis jõuan ringi vaadata ja arvan, et pakkumistest puudu ei tule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles