Noored kipuvad Eesti teedele ära eksima

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti teedel eksivad ära peamiselt noored, kellel napib reisimiskogemusi.
Eesti teedel eksivad ära peamiselt noored, kellel napib reisimiskogemusi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Maanteeinfo saab igal suvel rohkelt kõnesid noortelt, kes Eesti teedel ringi sõites ära eksivad ja seejärel infotelefoni kaudu enda asukohta tuvastada püüavad.


«Selliseid kõnesid tuleb ikka päris palju, kui noored sõidavad Eesti teedel ringi ja satuvad kuhugi uude tundmatusse kohta, kust nad ei oska enam õiget teed leida. Vanemate inimestega seda eriti ei juhtu, kuna nemad palju ei seikle ja on teedest teadlikumad,» tõdes Anne Ollo maanteeinfokeskusest.

Tihti arvatakse sõitma minnes, et Eesti on väike ja küll kuidagi hakkama saab. See viibki selleni, et ei osata enam õiget teed leida, lisas ta.

«Selliste asjade vältimiseks oleks hea, kui inimesed võtaks sõitma minnes kaasa Eesti teede kaardi või atlase, mille abil orienteeruda,» andis nõu Allan Kasesalu maanteeameti avalike suhete osakonnast.

Tihti helistatakse Kasesalu sõnul ka probleemiga, et mõnes kohas on teetööde tõttu ümbersõidud ja inimesed ei ole sellest kuulnud ning soovivad infot saada.

Kindlasti oleks tema sõnul kasulik jälgida raadiouudiseid, kus näiteks teeparanduse-alast infot jagatakse, või siis enne sõidule asumist heita pilk maanteeameti kodulehele.

Maanteeamet saab Kasesalu sõnul soovitusi jagada oma spetsiifikast lähtudes. Kui inimene läheb matkama, tuleks tal eelnevalt marsruut läbi mõelda ja püüda seda järgida.

Ta lisas, et nende ülesanne on tähistada riigimaanteed vajalike teeviitadega ning seejuures lähtuvad nad teetähistussüsteemist ja selle rakendamise korrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles