Meelis Paavel: töötukassa on tugevatel jalgadel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paaveli sõnul on töötukassa tänu töötuskindlustusmakse tõstmisele praegu tugevatel jalgadel.


Paavel ütles Vikerhommikule antud intervjuus, et juba 1. juulist töötuskindlustusmakse määra tõstmine 3 protsendini aitas kassa jooksvad kulud ja tulud enam-vähem tasakaalu viia, vahendas

ERR Uudised

.

«Tänane maksemäära tõus peaks tagama selle, et töötukassa tuleb toime nii jooksval aastal kui suudab kõrvale panna ka tulevateks aastateks,» selgitas Paavel ja lisas, et rahaliselt on töötukassa praegu tugevatel jalgadel.

Ta märkis, et sügisel töötute arv ilmselt kasvab veel, kuid loodab, et see ei ole väga suur kasv. Tänasest tõuseb töötuskindlustusmakse määr 4,2 protsendini, 1. juunist kuni juuli lõpuni oli töötuskindlustusmakse määr 3 protsenti.

Alates tänasest on töötajale tehtud väljamaksetelt kinnipeetava töötuskindlustusmakse määr 2,8% ning tööandja makse määr 1,4% maksustatavatelt summadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles