Pajusalu lõi käed Austria tippklubiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Raimo Pajusalu sõlmis suusõnalise kokkuleppe, et mängib algaval hooajal Austria tippklubis Innsbrucki Hypo Tirol.

Lepingu allkirjastamine lükkub tõenäoliselt uue nädala algusesse, kui Pajusalu naaseb Eesti koondisega maailmameistrivõistluste valikturniirilt Poolast. Hypo Tiroliga ühinedes saab Pajusalust esimene Eesti võrkpallur, kes esindab välisklubi Euroopa Meistrite liigas.

«Ei oska midagi karta – hoopis väga hea meel on, et Eestimaalt minema pääsen,» tõdes möödunud hooajal Audentese ülikooli meeskonda kuulunud Pajusalu. «Kodus mängimine tekitas rutiini.»

Pajusalu siirdub võõrsile teist korda – ülemöödunud hooaja lõpus esindas ta kolm kuud Prantsuse klubi Toulouse. Hypo Tirol värbas eestlase nii-öelda pimesi, sest ei kutsunud teda isegi katsetele.

«Natukene üllatav, et lepinguni jõuame,» tõdes Pajusalu. «Meeskonna mänedžeri kinnitusel olin aga juba ammu silma jäänud – nii Eesti koondise mängudes Austriaga kui ka ESS Pärnu rivistuses omal ajal eurosarjas Top Teams Cup Innsbrucki klubiga heideldes. Tõsi, toonane Hypo Tiroli koosseis oli praegusest tunduvalt nõrgem.»

Esmaspäeval Poolast saabudes sätib Pajusalu end puhkama, uue tööandja treeningutega ühineb ta 15. augustil.

«Kuigi klubi alustab ettevalmistust 1. augustist, lubati mul treeninglaagriga hiljem ühineda,» selgitas sportlane. «Mänedžer mõistis, et pean pärast raskeid koondisemänge puhkama. Kogu esimese puhkusenädala jooksul ei kavatse ma üldse sporti teha, logelen niisama.»

Pajusalu kolib kaks korda taliolümpiat võõrustanud Innsbrucki üksinda, klubi annab tema käsutusse korteri ja auto. «Jõudsime kokkuleppele suhteliselt libedalt: nemad saatsid lepingu, mina vaatasin üle ja tegin mõned parandusettepanekud. Saavutasime kompromissi,» selgitas võrkpallur.

Möödunud hooajal nii Austria meistriks kui karikavõitjaks kroonitud Hypo Tirol panustab tänavu heale esinemisele Meistrite liigas. Eesmärk on jõuda teise ringi 12 tugevama hulka. Selle täitumise lootuses on itaallasest peatreener Pietro Scarduzio koondanud enda ümber rahvusvahelise löögirusika, kuhu kuulub vaid paar austerlasest pallurit.

Austria meistrivõistluste põhiturniirist on Hypo Tirol vabastatud, tiitlikaitsmist jätkatakse play-off’ist. Lisaks osaletakse tänavu käivituvas Kesk-Euroopa liigas, kus mängivad Austria, Ungari, Sloveenia ja Horvaatia kaks edukamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles