IT-tudeng võistleb Jaapanis

Aleksei Günter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikooli magistrant pääses järgmisel nädalal Jaapanis toimuva maineka rahvusvahelise IT-tudengite konkursi Imagine Cup finaali.

23-aastane tallinlane Aleksei Vassiljev lõpetab järgmisel aastal TTÜ magistrantuuri informaatika erialal ja töötab juba neli aastat programmeerijana ligi 40 töötajaga välismaa firma Eesti filiaalis, mis tegeleb personaliotsingu tarkvaraga.

Vaenulikud rakud

Jaapanis Microsofti korraldataval Imagine Cup konkursil valis Vassiljev visual gaming’u kategooria, kus on vaja kirjutada programm, millega läbida mängukeskkond maksimaalsete punktidega.

Mängu legendi järgi peavad nanorobotid korjama molekule labürindis, tooma neid teatud kohta ning vältima vaenulikke rakke. Korraga käivitatakse kahe autori programm ning võidab see, kelle robot jääb ellu ja korjab rohkem punkte.

Igapäevases töös andmebaasidega tegelevale Vassiljevile on see esimene rahvusvaheline konkurss. Võitja saab 8000 USA dollarit.

28.-29. juulini toimuval finaalvõistlusel peab ta 24 tunni jooksul täiustama oma juba loodud programmi, millega ta finaali pääses. Visual gaming’u kategooria finaalis võistleb kokku kuus meeskonda Poolast, Hiinast, Kanadast, Brasiiliast ning Eestist.

Eestlased on tugevad

Noori rahvusvahelistele täppisteaduste olümpiaadidele saatev Tartu Ülikooli teaduskooli direktor Viire Sepp ütles, et informaatika alal on Eesti õpilased ja tudengid olnud tugevad juba 1992. aastast.

Võttes arvesse kahe Leedu tudengi teist kohta eelmisel konkursil ning Eesti üliõpilase tänavust pääsemist finaali, võib öelda, et Baltimaade IT-alade tudengite teadmised on maailma ühed paremad, ütles Microsofti pressiesindaja Baltimaades Ilze Nagla.

«Aleksei Vassiljev pääses finaali üsna raskes kategoorias ning pidi võitlema 2000 üliõpilasega finaalikoha eest. Ma loodan, et tema võidab Jaapanis ning järgmisel aastal on meil rohkem osalejaid Eestist,» ütles Nagla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles