Miljonivõistlus tõi seiklejad Eestisse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees Online'il õnnestus täna jälile saada esmakordselt ühe sihtkohana Eestit läbiva telemängu «Amazing Race'i» ehk «Pöörase seikluse» võistlejatele, kellega koos läbi vanalinna joostes läbiti kaks võistluse kontrollpunkti.


Meieni jõudis info, et üle maailma kuulsust kogunud sari «Amazing Race» on otsaga jõudnud Eestisse ning esimeseks sihtpunktiks on Mustpeade maja Tallinnas. Niisiis tuli kohale minna.

Enne kella 12 oli majaesine üsna vaikne ning - kui välja arvata ukse peal kõõluv neiu, kes ühegi küsimuse peale midagi kommenteerima ei soostunud - ei reetnud miski, et käsil võiks olla midagi suurt.

Pärast mõningast ootamist jõudsid aga maja ette paar tõmmut hingeldavat neiut, kes mööda Pikka tänavat Mustpeade maja otsisid ning kohalike töömeeste käest infot saades ka uksele kopsisid.

Peagi avati uks ja noored lasti sisse, kus nad arvatavasti pidid, nagu saates kombeks, lahendama mõne vähe aega nõudva ülesande ning saama järgmise sihtkoha nimetuse. Peagi tormasidki neiud linlastelt infot küsides Harju tänava infokeskuse poole.

Seda, et järgmiseks sihtkohaks oli Hermanni torn, õnnestus pealt kuulda alles infopunktis, kuna jooksu pealt esitatud küsimustele ei õnnestunud ühtegi vastust saada ei võistlejatelt ega kaameramehelt.

Teel uude sihtkohta arutasid neiud isekeskis, et nad võivad olla kõige kiirem võistkond, kuid Pika Hermanni torni juures asunud kastist viimase ümbriku tõmmanutena nende rõõm vaibus.

Seejärel kadusid võistlejad silmist all-linna poole ning Toompeal äritsenud müüjataride käest õnnestus teada saada vaid seda, et juba tund tagasi oli sealt läbi jooksnud kolm või neli samasugust võistkonda, kes samuti Hermanni torni otsisid ja seejärel all-linna põrutasid.

Seda, mitu paari täpselt võistlema on jäänud, teada ei ole, kuid Postimees.ee lugeja saadetud vihje põhjal võib eeldada, et neid oli vähemalt viis. Samuti selgus vihjest, et võistlejad saabusid Tallinna Rootsist, Tallinki laeva Victoria pardal, mis maabus Tallinnas kell 10.

«Amazing Race» on üle kogu maailma kuulsust kogunud võistlusmäng, mille eesmärk on kahekaupa mööda eri maid rännates leida võimalikult ruttu üles õiged kontrollpunktid ning nende abil jõuda lõppsihtpunktini, kuhu esimesena kohale saanud paar võidab miljon dollarit.

Amazing Race on kestnud 14 hooaega ja selle varasemaid osi näitab ka TV 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles