Kaitseministeerium eitab võidusamba lagunemist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tehtud pildil näib üks kohta võidusamba ristil olevat vigane.
Täna tehtud pildil näib üks kohta võidusamba ristil olevat vigane. Foto: Breit Pata

Tähelepanelik Postimees.ee lugeja Breit Pata saatis täna tehtud foto, kus on näha Vabadussõja võidusamba ristil olev vigane koht. Kaitseministeeriumi kinnitusel on sammast kattev klaas terve ja tegemist on valgustuspaneelide hooldustöödest põhjustatud muutusega.

«Tõepoolest peame tänama väga tähelepanelikku kodanikku. Samba sees käivad praegusel hetkel sisemiste LED-valgustuspaneelide hooldustööd ja seal on ilmselt täna-homme võimalik näha paneelide väikest liikumist,» rääkis kaitseministeeriumi pressiesindaja Meeli Hunt. «Klaas on kohe kindlasti terve, tegu on valgustuspaneeliga,» lisas ta.

Ministeeriumi kinnitusel asub vigasena näiv osa Toompea-poolsel küljel.

Pressiesindaja sõnul jõudsid Tšehhi firma esindajad täna Eestisse ja teevad mitmesuguseid hooldustöid. «Klaaspaneelide vahetamine, mis me lubasime, et algab teisipäeval, algab hoopis neljapäeval,» selgitas ametnik.

Ta lisas, et homme hakkavad tšehhid omal algatusel vahetama kinnituskohtade katteid, millega nad ise rahul ei ole.

Kaitseministeeriumi kinnitusel on Tšehhi firmaga sõlmitud lepingusse sisse kirjutatud ka leppetrahvid. «Seni kuni vead ära parandatakse, pole põhjust leppetrahvidega tegutsema hakata. Kui tekib selline vaidlus, et nad pole nõus midagi tegema, eks siis,» sõnas Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles