Lasnamäel toodi karjäärist välja neli autovrakki

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pae karjäärist välja toodud autovrakk.
Pae karjäärist välja toodud autovrakk. Foto: Lasnamäe linnaosa valitsus

Möödunud nädalal koristati Lasnamäel tulevast Pae pargi puhkeala ning sealsest veekogust toodi välja pea 30 kuupmeetrit autokumme, aga ka neli autovrakki.

Lasnamäel tegeletakse praegu olmeprahi koristamisega karjääri läänekaldalt, mis kannab Ööbikupargi nime, teatas Lasnamäe linnaosa valitsus.

Rasketehnika abil kogutakse ja purustatakse karjääri idakaldal asuvas Perepargis praegu ka betoonikamakaid, millest rajatakse parki ajutised kõnniteed ning parkla. Hüdrokülvi meetodil külvatakse parki muru, millega kindlustatakse järsemad nõlvad ning samas algab ka tänavavalgustuse rajamine ja teedeehitus. Järgmisel nädalal alustatakse parki puude ja põõsaste istutusega.

Pae pargi detailplaneering näeb ette karjääri ümbruse alale aktiivse vaba aja veetmise võimalustega pargi, korterelamute ja kaubanduskeskuse rajamise.

Iga aasta kevadel kulutab Lasnamäe linnaosa talvega kogunenud prahi koristamiseks umbes miljon krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles