Plätudes pangaautomaadi lõhkuja esitles end turvatöötajana

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav turvamees kandis pangaautomaadi kallal askeldades rannaplätusid.
Väidetav turvamees kandis pangaautomaadi kallal askeldades rannaplätusid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

G4S patrullekipaaž pidas eile hilisõhtul Tallinnas kinni pangaautomaadi lõhkuja, kes esitles end kui turvatöötajat.

Eile poole üheksa ajal õhtul sai G4S juhtimiskeskus sissemurdmishäire Tallinna kesklinna pangaautomaatide ruumist, teatas turvafirma.

Kohalesõitnud patrullekipaaž leidis eest pangaautomaadi juhtmete kallal rahulikult toimetava umbes 60-aastase mehe. Oma tegevust põhjendas mees sõnadega, et töötab G4S-s turvamehena. Ta nimetas oma nime, sünniaja ja aadressi. Töötõendit ja muid dokumente tal ette näidata ei olnud.

Peale kahtlase tegevuse ja dokumentide puudumise torkas mees silma ka turvatöötajatele mittesobiva riietusega - ta kandis nahktagi ja rannaplätusid.

Kuna mees keeldus täitmast edaspidiseid ekipaaži korraldusi ja muutus väga agressiivseks, kasutati pangaautomaadi lõhkuja kinnipidamisel käeraudu. Käeraudadesse jäi agressiivne plätudes mees kuni politsei saabumiseni.

Kinnipeetud meeskodanik, kes end Aleksandriks nimetas, anti politseile üle. Kinnitust leidis ka kahtlus, et mees ei ole kunagi G4Sis töötanud. Panga kahjud on selgitamisel, kuid pangaautomaadis olevale sularahale varas ligi ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles