Aegna laevaliin on jätkuvalt edukas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna laevaliin lõpetab selleks aastaks töö.
Aegna laevaliin lõpetab selleks aastaks töö. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn-Aegna-Tallinn laevaliinil on tänavu olnud reisidel keskmine täituvus suurem kui mullu, ühtekokku on laevaliin teenindanud sel hooajal ligi 6000 reisijat.


Kui möödunud aastal oli keskmine täituvus reisil 35, siis sel hooajal 40 reisijat. 16. maist avatud laevaliin on ühtekokku teenindanud 5998 reisijat. Mais oli kliente 607, juunis 1817, juulis 3379 ja augusti kahel esimesel päeval 195.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on iga aastaga kasvanud reisijate huvi ja külastajate arv Aegnasse. «Viimastel aastatel on Aegna saar jõudsalt edasi arenenud, mis on tõstnud ka nii linnaelanike kui ka turistide huvi saare külastamise vastu,» märkis Mutli. «Loodame, et vaatamata tänavusele vihmasele suvele reisijate huvi Aegna saare ja sealsete vaatamisväärsuste vastu püsib ning nii uued kui ka vanad saarekülalised leiavad tee Aegnale.»

Aegnale sõidab Lindaliini AS mootorlaev JUKU, mis väljub Linnahalli sadamast Aegna suunas kaks korda päevas ja kuus korda nädalas. Teisipäeviti reise ei toimu. 30. septembrini väljub laev Aegnale esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval Tallinnast kell 9.00 ja 16.00 ning Aegnalt Tallinnasse tagasi vastavalt kell 11.00 ja 18.00. Reedel, laupäeval ja pühapäeval väljub laev Tallinnast kell 9.00 ja 16.00 ning Aegnalt tagasi kell 14.00 ja 18.00. Sõidugraafik muutub oktoobrist. Informatsiooni sõidugraafikute, piletihindade ja muu olulise kohta leiab Tallinna kodulehelt ja Lindaliini AS kodulehelt.

Edasi-tagasi täispilet maksab 95, ühe suuna täispilet 65 krooni. Sooduspileti saavad osta õpilased, pensionärid ja represseeritud. Neile maksab edasi-tagasi pilet 60 ning ühe otsa pilet 35 krooni, alla 7-aastased lapsed saavad sõita tasuta.

Reisijate regulaarne vedu Tallinn-Aegna-Tallinn laevaliinil kestab kuni 18. oktoobrini k.a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles