Tähismaadelt tellitud raamat ilmub augusti teisel poolel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irja ja Inno Tähismaa.
Irja ja Inno Tähismaa. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Tallinna linnavõimu poolt Inno ja Irja Tähismaa firmalt OÜ Suss ja Hiireke tellitud vaba ühiskonna teemaline raamat ilmub augusti teisel poolel.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juristi Külli Kaldvee sõnul vormistasid kultuuriväärtuste amet ning OÜ Suss ja Hiireke toetuslepingu muutmise, millega muudeti raamatu ilmumise kuupäeva. Kui algselt oli linnavalitsus teatanud raamatu ilmumise ajaks juuli lõpu, siis lepingumuudatuse järgi ilmub see nüüd 20. augustil.

«Tähismaad on esitanud vastavalt lepingule meile raamatu käsikirja ja linnapea on sellega tutvunud,» lisas Kaldvee BNSile.

Tallinna linnavalitsus eraldas tänavu märtsi lõpus reservfondist Äripäeva endise ajakirjaniku Inno Tähismaa firmale 200 000 krooni raamatu väljaandmiseks märtsi alguses loodud vaba ühiskonna liikumisest.

Tallinna linnavõim teatas märtsis, et raamatus on kavas käsitleda vaba ühiskonna teemat keskerakondlasest endise Tallinna abilinnapea Vladimir Panovi näitel. Seejärel ütles Panov, et tema seda ideed ei toeta.

Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul tuli initsiatiiv raamatu kirjutamiseks Tähismaalt.

«Ajakirjanikud Inno ja Irja Tähismaa palusid linna toetust ja me otsustasime nende projekti osaliselt toetada vastavalt Tallinna linnavolikogu otsusele, millega me tähistame vaba ühiskonna päeva,» ütles Savisaar märtsi lõpus linnavalitsuse pressikonverentsil.

Vaba ühiskonna liikumise moodustasid tänavu 4. märtsil 12 poliitikut, ühiskonnategelast ja ajakirjanikku, kellest suur osa on Keskerakonna liikmed.

Liikumise asutajad on Allan Alaküla, Peeter Ernits, Andres Kollist, Cilja Laud, Toomas Lepp, Peeter Rebane, Mailis Repš, Rein Ruutsoo, Edgar Savisaar, Ain Seppik, Ester Šank ja Rein Veidemann. Liikumise loojad võtsid vastu avalduse, milles süüdistasid teatud jõudusid jõustruktuuride kasutamises erakondlike sõpruskondade ja äriliste eesmärkide saavutamiseks. Konkreetseid nimesid avalduse tegijad sealjuures ei nimetanud.

Keskerakondlik Tallinna linnavõim kuulutas endise keskerakondlasest abilinnapea Vladimir Panovi kinnipidamise aastapäeva 4. märtsi vaba ühiskonna päevaks. Politsei pidas korruptsioonis kahtlustatud Panovi kinni 4. märtsil 2003.

Prokuratuur loobus mullu jaanuari alguses Pärnu maakohtus Panovi ja kunagise kaitsepolitsei direktori ja ärimehe Priit Tikerpe süüdistamisest pistise võtmises ja andmises ning kohus mõistis mehed õigeks.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo põhjendas loobumist Tikerpe süüdistamisest pistise andmises ja Panovi süüdistamisest pistise võtmises riigikohtu praktikaga, mis on praeguseks oluliselt muutnud tõendite hindamist kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles