Ülikoolidel alguseks vaba voli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi enamik kõrgkoole peab avaaktusi täna, on näiteks Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) esimese kursuse tudengid juba terve eelmise nädala viksilt koolipinki nühkinud.

«See on meie ülikooli iseärasus, nimetame seda eelnädalaks,» selgitas TTÜ õppeprorektor Jakob Kübarsepp.

Kübarsepa sõnul on õppetöö alustamine ja lõpetamine iga kõrgkooli vaba valik, mida ei reguleeri ükski seadus. «Riiki huvitab lõpptulemus, mitte see, kas õpime suvel või talvel,» ütles õppeprorektor. Seega võiks ülikool Kübarsepa hinnangul põhimõtteliselt ka 11 kuud tööd teha ja kuu puhata. «Aga eks siis hakkaksid tudengid pahandama,» märkis ta.

TTÜ eelnädal algas 22. augustil ning selle jooksul tutvusid värsked üliõpilased uue koolihoonega ning said teada, kuidas kõrgkoolis hariduse omandamine üldse käib. «Näiteks on eraldi õppeaine õpingukorraldus, mille eest saab pool ainepunkti,» tõi Kübarsepp näite. Eelnädal on aga tähtis ka juba põlistele ülikoolis olijatele, kes saavad sel ajal oma kevadest jäänud eksameid-arvestusi teha.

Kergema koormusega sissejuhatav nädal värsketele üliõpilastele toimub ka Eesti Kunstiakadeemias, kuid seal algab see täna. Nädala jooksul toimuvad mitmed loengud, tutvustatakse raamatukogu kasutamise reegleid ja jagatakse õppurid võõrkeelterühmadesse.

Tartu Ülikoolis, Tallinna Ülikoolis ja Eesti Muusikaakadeemias algab õppeaasta täna. Eesti Põllumajandusülikool peab õppeaasta avaaktust traditsioonilisel teadmistepäeval, 1. septembril, Eesti Kunstiakadeemia on aga otsustanud ametliku kooli alguse ürituse teha reedel, 2. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles