Pankuri minek laevafirmasse vallandas skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühispanga kauaaegse juhi Ain Hanschmidti ja Tallinki ümber lahvatanud skandaal sai alguse teatega, et endine tipp-pankur asub juhtima Tallinki enamusosanikuks olevat aktsiaseltsi Infotar. Viimasele kuulub laevafirmast 55 protsenti.

Ajakirjanduses esitatud väidete järgi omandas Han­schmidt kahe nädala eest vaid 40 000 krooniga osaühin­gu Abante. Viimasele kuulub aga kolmandikusuurune osalus osaühingus Li­nandell, mille teised kaks omanikku on Enn Pant ja Kalev Järvelill.

Kolme omanikuga ettevõte omakorda kontrollib Infotari, mille juhiks Hanschmidt ametlikult praegu on.

Äripäeva andmetel kuulus Hanschmidti kuni 700 miljoni kroonise väärtusega osalus varem Pandile, kes loovutas selle pealtnäha tasuta just talle.

Spekulatsioonide kohaselt on praegune samm tänuavaldus Hanschmidtile, kes eelmise kümnendi keskel ei lükanud erinevalt Hansapangast värskelt Tallinki tüüri juurde saanud Panti tänavale, vaid andis talle laenu ja aitas firma jalule. Praeguseks on Tallink Läänemere kõige kiiremini arenev laevafirma, kelle omanduses on (või kuulub lähiaastatel) kokku viis uut laeva.

Soliidses kasumis firma tellib uusi laevu ajal, kui tema põhilised konkurendid Silja Line ja Viiking Line vaevlevad kahjumis ja otsivad meeleheitlikult kokkuhoiu võimalusi. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles