Reivik taotleb ministeeriumilt 100 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Peeter Langovits.

Sihtasutuse Vabaduse Monument juht Aivar Reivik taotleb kaitseministeeriumilt sihtasutuse tegevuse lõpetamiseks 107 000 krooni.

Reivik põhjendas ministeeriumilt raha küsimist sooviga sihtasutuse töö korrektselt lõpetada: «Tegevuse lõpetamiseks tuleb sihtasutusel korrastada raamatupidamine, tellida audiitori hinnang sellele ja anda sihtasutuse loodud infomaterjalid (veebileht) üle kaitseministeeriumile või mõnele teisele asjaga edasi tegelevale organisatsioonile,» kirjutas ta taotluses.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Meeli Hunt ütles, et taotlused vaatab läbi kaitseministri moodustatud rahaliste eraldiste ja taotluste hindamise komisjon, kes teeb otsuse kolme kuu jooksul.

Sihtasutus Vabaduse Monument tegutses kolm aastat Vabadussõja võidusamba püstitamise nimel, kogudes samba rajamiseks umbes 3 miljonit krooni.

Võidusamba püstitamise järel jäävad kaitseministeeriumi kanda monumendi valgustuse ja selle ümbruse korrashoiu kulud.

«Sammast ümbritseva maa-ala korrashoiuks on sõlmitud leping hooldusfirmaga Mustamäe Haljastus AS, kes kannab hoolt, et kevad-suvisel perioodil oleks muru niidetud, taimed kastetud ning talvel lumi koristatud,» sõnas Hunt. «Samuti koristab firma monumendi jalamilt ära närbunud lilled ja pärjad.» Selle töö eest maksab ministeerium haljastusfirmaga sõlmitud lepingu järgi 5900 krooni kuus.

«Lisaks sellele katab kaitseministeerium samba valgustamisega seonduvad kulutused,» lisas Hunt.

Pressiesindaja kinnitas, et vastavalt lepingule kannab Vabadussõja võidusamba parandustöödega seonduvad kulutused kolmeaastase garantiiperioodi jooksul Tšehhi firma Sans Souci.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles