Kes on kangem sõudja – Veerpalu, Värnik või Nool?

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildimeenutusi hiilgeaegadest. Spordiseltsi Taara neljased õppepaadid rännakul. 1930. aastad.
Pildimeenutusi hiilgeaegadest. Spordiseltsi Taara neljased õppepaadid rännakul. 1930. aastad. Foto: Postimees.ee

Eeloleval laupäeval võistlevad sõudespordi 130. sünnipäeva puhul Tartus Emajõel nii tippsõudjad kui teiste alade spordisangarid.

Päeva esimeses pooles võtavad Sadamateatri-esisel akvatooriumil 200 m sprindis mõõtu ühepaadid, kaasa löömas sellised legendid nagu Jüri Jaanson, Vaclav Chalupa, Iztok Cop ja Olaf Tufte. Järgneb klassikaline akadeemilise sõudmise võistlus, kus vastamisi Tartu Ülikooli ja EPMÜ kaheksapaadid.

Tippsportlased ja alaliitude presidendid võistlevad ühestel rahvapaatidel (harilikud sõudepaadid). Starti on lubanud tulla odaviske maailmameister Andrus Värnik, kettaheiteässad Gerd Kanter ja Aleksander Tammert, olümpiavõitjad Andrus Veerpalu ja Erki Nool, kahekordne OMi pronks Indrek Pertelson jt. Sõudeliidu presidendile Rein Kilgile astuvad vastu EOK president Mart Siimann, korvpalliliidu juht Peep Aaviksoo, kabeliidu president Janek Mäggi jt.

Publik saab ka ise võistelda ja seda suurde telki ülesseatud sõudeergomeetritel. Tasuta üritusel mängivad orkestrid ja esitlussõidu teeb ka tänavu Etoni ja Luzerni regati võitnud ning hiljutistel maailmameistrivõistlustel pronksi saanud paarisaeru neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Leonid Gulov ja Jüri Jaanson.

Sõudeshow Tartus

Eesti sõudesport 130

Laupäeval 24.09 Tartus Sadamateatri juures

Kell 13.45 võistluse avamine

Kell 14.15 200 m sprindid

Kell 14.30 – 17 publiku võistlus ergomeetritel

Kell 17 autasustamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles